John Svärling i Logitech Norden med helt nye Jaybird Vista i hånden, og Tarah Pro rundt halsen. Foto: Stian Sønsteng

OPPFØLGERE FRA JAYBIRD OG ULTIMATE EARS

– Vi følger opp to salgssuksesser, med de helt trådløse øremonitorene Jaybird Vista og blåtannhøyttaleren Ultimate Ears Wonderboom 2.

Publisert

Det sier markedssjef John Svärling i Logitech Norden, når vi møter ham på Elkjøps opplæringsmesse Campus Tech. Rundt halsen har han Jaybird Tarah Pro, og opp fra sekken trekker han frem de helt nye Jaybird Vista.

– Jaybird er basert i Park City i Utah i USA, og utvikler sporty lydprodukter for dem som ønsker musikk når de trener. Den store trenden er helt trådløse propper, og her har vi gått grundig til verks i utviklingen av våre nye Jaybird Vista. Spilletiden er seks timer, ladeetuiet gir ytterligere 18 timer, og fem minutter lading gir hele én times spilletid, sier Svärling.

Han demonstrer at etuiet er så lite at det får plass i trange bukser, med en liten snor som skal gjøre det enkelt å fiske det frem.

Jaybird Vista veier seks gram per propp, har en spilletid på seks timer, og fem minutter hurtiglading gir én time spilletid. Pris: 2.000,- Foto: Jaybird.

– Hvis man skal ut på løpetur når det er mørkt, er det innvevd en reflekstråd i snora som gjør det lett å finne den. Øremonitorene sitter godt fast i etuiet ved hjelp av magneter, og lading skjer med USB-C, sier Svärling.

Han sier viktigste salgsargumentet til Vista er størrelsen.

De minste sportsproppene

– Dette er de minste helt trådløse sportsøreproppene på markedet. De veier kun 6 gram, og er som alle våre Jaybird-produkter svette- og vanntålige med IPX7, sier Svärling.

Jaybird Tarah Pro veier 19,6 gram og har en spilletid på 14 timer. Fem minutter hurtiglading gir to timer spilletid. Pris: 1.600,- Foto: Jaybird.

Jaybird Vista kommer i butikkene i august, og vil koste 1.900 kroner, mens Tarah Pro har vært i handelen siden januar.

– Tarah Pro har vært en enorm suksess. Også her er det et refleksbånd i kabelen, som dessuten er myk og snill mot huden, med store og tydelige knapper. Når du er ute og løper vil du ha et produkt som er lett, enkelt og smidig, og ikke veier for mye. Proppene har magneter slik at du kan klipse dem sammen rundt halsen når du ikke bruker dem. Hvis du så setter dem tilbake i ørene, starer avspillingen automatisk. Snoren kan justeres slik at den sitter helt inntil nakken, og da kjenner du knapt at du har dem på deg. Spilletiden er hele 14 timer, og prisen er 1.600 kroner, sier Svärling.

– Er det aktuelt for Jaybird å legge til pulsmålere i sine produkter?

– Vår ambisjon er å tilby den beste lyden i brukervennlige produkter. Er du en seriøs løper har du gjerne andre produkter som måler pulsen. Dessuten ville dette økt kompleksiteten i produktene, noe som kan gå ut over lydkvalitet, størrelse og komfort, sier Svärling.

Automatisk equalizer

Han sier Jaybird i sine nye produkter, som Terah Pro og Vista, har gjort det enkelt å tilpasse lyden etter egne preferanser.

Du får høre seks toner, og avhengig av din respons i appen optimaliserer equalizeren automatisk lyden etter din hørsel

– Du får høre seks toner, og avhengig av din respons i appen optimaliserer equalizeren automatisk lyden etter din hørsel. Både Vista og Terah Pro har 6mm drivere, sier Svärling.

Et annet av Logitechs varemerker er Ultimate Ears.

Fra venstre Megaboom 3, Boom 3 og Wonderboom 2 fra Ultimate Ears. Foto: Stian Sønsteng.

– Her er Wonderboom 2, som kom i handelen i juni, vår lille store nyhet. Wonderboom 1 kom for to år siden, og har vært en supersuksess, takket være sin fine form men fremfor alt på grunn av lyden. Hver eneste gang vi har demonstrert dem, har folk reagert på hvor mye lyd en så liten høyttaler gir. Nå har vi tatt en av våre mest populære høyttalere, og forbedret den. Bassen er større gjennom hele registret, batteritiden er økt fra ti til 13 timer, og de kan nå koples i par slik at man får ekte stereo. De er IPX67-sertifisert, slik at de både tåler støv og vann, og prisen er 1.000 kroner, sier Svärling.

Har drevet innovasjonene

Han mener Ultimate Ears har drevet produktgruppen for ladbare blåtannhøyttalere.

– Siden Boom kom i 2013 har vi drevet innovasjonene, blant annet var vi først med en partyapp der du kan kople sammen inntil 150 høyttalere.

– Det er mange konkurrenter i denne produktgruppen. I hvilken grad lykkes Ultimate Ears med å beholde posisjonen?

– Dette handler om å adressere de ulike behovene til målgruppene, og vi lykkes godt med dette. Megaboom 3 koster 2.000 kroner, og denne tar du med deg på tur når du kjører bil eller tog, eller du bruker den hjemme. Når det gjelder Boom 3, som koster 1.500 kroner, får du utrolig mye lyd i en portabel formfaktor med lang batteritid, og denne putter du gjerne i sekken når du skal på tur, eller du tar den med til Syden. Wonderboom 2 bruker du hjemme, på verandaen eller du tar den med ut i parken, sier Svärling.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2019, som ble distribuert 28. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Som tilbehør til de to største kommer en ladebase til 300 kroner.

– Med denne er det lett å løfte opp og ta med høyttaleren, slik at den alltid er fulladet, sier Svärling.

Powered by Labrador CMS