JABRA ØKER PÅ SPORT

Jabra ser at markedet for blåtannøreplugger for tale stagnerer, og venter at sportsproduktene deres om et års tid omsetter for like mye.

Publisert Sist oppdatert

I fjor lanserte det danske selskapet Jabra øreplugger med innebygd pulsmåler.

– Flaggskipmodellen vår, Jabra Pulse, har alle finesser. For et halvt års tid siden lanserte vi mellommodellen, Jabra Coach, og nå kommer innstegsmodellen for trådløse sportsøreplugger, Sport Pace, som erstatter Sport Wireless, sier John Bäckström, nordisk salgssjef i Jabra, når vi møter ham på IFA-messen.

Han sier interessen for Jabra Pulse har vært stor.

Den er fortsatt helt unik i markedet, er den eneste trådløse ørepluggen i verden med pulsmåling i øret, og har gitt oss mye som varemerke

Den eneste

– Den er fortsatt helt unik i markedet, er den eneste trådløse ørepluggen i verden med pulsmåling i øret, og har gitt oss mye som varemerke. Det finnes andre produkter på markedet med pulsmåling, men disse har kabel, og etter det vi har erfart har de problemer med å ta mot telefonsamtaler samtidig som pulsen måles. Våre produkter måler pulsen kontinuerlig, og du kan samtidig lytte til musikk eller snakke i telefonen, sier Bäckström.

– Selges Jabra Pulse i elektronikk- eller sportsbransjen i Norge?

– Begge deler.

– Hvor stor del utgjør de sportsrelaterte produktene for Jabra, sammenlignet for tale og musikk?

– De tradisjonelle hodesettene for tale står fortsatt for rundt halvparten av omsetningen, og dette markedet ser vi er i ferd med å stagnere. Sport kommer riktignok fra en mindre base, men denne kategorien vokser utrolig mye. Vi regner med at sport i løpet av et års tid i verdi vil være like stort som tale hos Jabra, sier Bäckström.

På IFA viser han monopluggen med blåtann; Eclipse, som er Jabras minste.

Ladestein

– Det veier bare 5,5 gram, kommer med en lader som er formet som en stein, og har en taletid på tre timer. Det har doble mikrofoner og god lyd i høyttaleren, til tross for den minimale størrelsen. Når ladestasjonen er ladet holder det til ytterligere to ladinger, slik at man har nesten ti timer taletid med seg på farten, sier Bäckström.

Jabra Sport Pace Wireless kommer i tre farger, og gir med 15 minutters lading cirka én time treningstid. Når den er fullt ladet holder det i fem timer.

Jabra Halo Fusion Wireless er et hybridprodukt for både musikk og tale.

– Dette er et livsstilsprodukt med god lyd i ørepluggene, som du også kan bruke til å snakke i telefonen med, sier Bäckström.

– Hvordan går det med Jabra som selskap?

– Det går bra, fortsatt! Vi ser at trådløs musikk og trening er vekstområder, at kundene i større grad stoler på blåtannteknologien. Brikkene blir raskere, teknologien bedre, så dette går rett vei.