Sony Premium MDR-1

Pressemelding fra Sony 29. august 2012

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Designet for dagens lydbilde:  

Premium MDR-1 hodetelefoner er utviklet i samarbeid med Sony Music Entertainment

Topp lydkvalitet i skjønn forening med et komfortabelt og praktisk design kjennetegner den nye MDR-1 kolleksjonen med hodetelefoner fra Sony.   

MDR-1 er resultatet av mer en femti års nyskapende design fra Sony. Hodetelefonene er produktet av et kreativt samarbeid med Sony Music Entertainment.   De nye hodetelefonene har et spesialdesign som sikre best mulig isolasjon og eksepsjonell bass-respons. I tillegg er standard støyreduksjon og Bluetooth® innebygget.  

Hodetelefonene er utviklet i samråd med noen av frontfigurene i musikk-bransjen, deres kunnskap om trender har påvirket utformingen av designet direkte. Sanger og låtskriver Katy B og dubstep supergruppen Magnetic Man deltok i evalueringsprosessen sammen med hovedingeniør Naweed Ahmed på Whitfield Mastering, som er et av Londons eldste og mest respekterte musikkstudioer.  

I løpet av evalueringsprosessen identifiserte artistene og ingeniørene det kritiske 30-40Hz subb-bass leiet som er selve signaturen for dagens musikksjanger. Med nyvunnen innsikt utviklet de et forbedret Beat Response Control design. Luftventiler på baksiden av hver enkelt enhet har blitt utvidet for å sikre bedre luftstrøm ved lave frekvenser. En større ventil muliggjør økt fleksibilitet i membranbevegelsene, spesielt i bassfrekvens-området. Dette tillater en raskere, mer rytmisk lavfrekvent respons med forbedret forbigående karakter – et must for alle bass-frelste musikkelskere.        

MDR-1R har spesialutviklet 40mm Liquid Crystal Polymer film-membran. Den innovative strukturen leverer den perfekte balanse mellom stivhet og letthet som er påkrevd for en velbalansert og nøyaktig gjengivelse av dagens up-front vokal, mellomtone og diskant.   

MDR-1R inkluderer også spesielt konstruerte HD driverenheter som sikrer ultra-widebandlyd som strekker seg fra 4Hz til 80kHz – ideell i kombinasjon med dagens høyoppløste musikkilder. Membranen og den lette talesporen sørger til sammen for hurtig respons som skaper fylde og kraft i de lave partiene og en ekstra dimensjon til i de høye partiene.      

Hodetelefonene er behagelige å ha på over tid takket være de trykkavlastende putene. De skaper en støttende «wrap-around»- følelse samtidig som de gir en effektivt akustisk forsegling som ytterligere forsterker den kraftige sub-bass gjengivelsen. I tillegg har de en unik henger-struktur som flytter hodetelefonenes akse innover og fører til en god og stabil passform.    

Bak hver eneste detalj ved MDR-1R ligger tanken om å gjøre lytteopplevelsen så komplett som mulig. Fysiske skjøter fører sammen øreklokkene og hodebåndet ved hjelp av silikonringer. Man unngår mekanisk lyd og du kan slappe av med perfekt gjengivelse av de mest detaljerte musikkpartier.  

Det er flere detaljer på MDR-1R som fortjener omtale, slik som den nyutviklede kabelen. Med små riflede riller på overflaten, sørger det nyskapende designet for å redusere friksjon mellom kabelflater og kilden til problemet med kabler som floker seg.  

MDR-1RBT tilbyr den innovative lydprosesseringen som musikkelskere etterspør; krystallklar lyd uten ledninger. Hodetelefonene kan enkelt kobles opp mot smarttelefoner eller andre Bluetooth®-kompatible kilder, og har hele 30 timers batteritid.  

Berøringsfunksjonen gjør det enklere å nyte musikk og bilder på kryss av alle Sonys NFC enheter. Ved en enkelt berøring setter du umiddelbart opp en trådløs forbindelse mellom enhetene, uten at du trenger å tenke på Bluetooth eller Wi-Fi.  

Dersom du hører på musikk fra Music Unlimited via høyttalerne på Xperia™ T eller Xperia™ V smarttelefonen kan du berøre MDR-1RBT med telefonen og deretter fortsette å lytte uforstyrret med hodetelefonene.  

* Berøringsfunksjonen fra Sony har innebygget Near Field Communication(NFC) -teknologi.

Tilgjengelig er også MDR-1RNC som tilbyr helautomatisk «AI» digital støyreduksjon, som gir deg en ennå mer solid musikkopplevelse. Digitale doble støysensorer – i og utenpå hodetelefonene- er satt sammen med to digitale støyreduserende programvaremotorer. Til sammen reduserer denne kombinasjonen 99.7 % av bakgrunnsstøy.  

Med en solid batteritid på 22 timer mellom hver lading, er MDR-1RNC perfekt for lange reiser eller stunder da du bare vil nyte en god lydopplevelse uten forstyrrelse hjemme eller på kontoret.  

S-Master forsterkerteknologien som finnes i MDR-1RBT og MDR-1RNC modellene sørger for super-detaljert gjengivelse. Sony’s digitallyd forbedringsmotorene som er installert i begge hodetelefonene forbedrer frekvensen ytterligere med velkomprimerte audio-kilder.  

MDR-1R standard hodetelefoner, MDR-1RBT Bluetooth® trådløse hodetelefoner og MDR-1RNC støyreduserende hodetelefoner fra Sony er tilgjengelige i butikk fra begynnelsen av oktober 2012.  

MDR-1R har en veiledende pris på 1.900, MDR-1RBT har en veiledende pris på 2.690 og MDR1RNC har en veiledendepris på 3.000.  

* Near Field Communication (NFC) Forum er en non-profit industry organisasjon som promoterer bruk av NFC.

Powered by Labrador CMS