Jarle Karlsrud og Jon Bjaaen i Bedre Inneklima AS viser frem filtre som er i Winix Zero Pro. Foto: Jan Røsholm

BEDRE INNEKLIMA MED REN LUFT

Det norske selskapet Bedre Inneklima AS satser på kvalitetsprodukter. Nå kommer de med flere nye luftrensere.

Publisert

Selskapet har i flere år representert det britiske merket Meaco i Norden, men har nå inngått samarbeid med selskapet Winix. På IFA-messen i Berlin presenterte de flere nyheter, både innen luftrensere, luftfuktere og vifter.

Fokus på luftkvalitet

– Vi ser en sterkt økende interesse for luftrensere, vi mennesker er blitt mer opptatt av kvaliteten på den lufter vi puster inn, sier Jarle Karlsrud som er daglig leder i Bedre Inneklima AS.

Selskapet har inngått en avtale med det koreanske selskapet Winix, som har produsert luftrensere i over 50 år. I 2018 produserte de over 1,4 millioner luftrensere.

Winix har tre modeller luftrensere. Den største Zero Pro til venstre, mellomstørrelsen Zero i midten og Zero N til høyre. Foto: Jan Røsholm.

– Vi lagerfører tre modeller i Sandefjord, nemlig Zero N, Zero og toppmodellen Zero Pro, sier Karlsrud.

Alle tre modellene skal fjerne partikler fra luften i rommet de står.

– Eksempler på partikler som fjernes er pollen, svevestøv, trafikkforurensing og allergener fra kjæledyr, sier Karlsrud.

Den minste modellen dekker et rom opp til 45 kvadratmeter, mens mellommodellen Zero skal holde et rom på opptil 99 kvadratmeter rent. Alle tre har HEPA-filter. Toppmodellen Zero Pro har en romkapasitet på 120 kvadratmeter, og har i tillegg dobbelt luftsensor og PlasmaWave som fjerner virus, bakterier og VOC. VOC er en forkortelse for flyktige organiske forbindelser.

Winix luftrensere kan styres via en app. Foto: Jan Røsholm.

– Zero Pro har to sensorer, en for lukt og en for partikler, sier Karlsrud til fagbladet Elektronikkbransjen.

Luftrensere skal ifølge Karlsrud stå på hele tiden, og alle modellene har sensorer som justerer viftehastighet etter luftkvaliteten i rommet.

Prisen på luftrenserene er henholdsvis 2.500 kroner for den minste, 3.500 kroner for Zero, mens Zero Pro vil koste 4.500 kroner.

Meaco Cool 8000 er en mobil aircondition som slipper overskuddsvarmen ut av huset. Foto: Jan Røsholm.

Vifte i tre størrelser

Innen vifter tilbyr Bedre Inneklima AS flere modeller fra Meaco. På årets messe viser de frem tre nyheter.

– I sommer har vi solgt vifter i bøtter og spann, og vi klarte ikke å levere nok, sier Karlsrud.

De tre viftene har alle fått modellnavnet Meaco Fan, med et nummer i tillegg.

Vi ser en sterkt økende interesse for luftrensere, vi mennesker er blitt mer opptatt av kvaliteten på den lufter vi puster inn

– Nummeret tilsvarer hvor mange kubikkmeter med luft viften flytter i timen. Meaco Fan 1056 beveger da 1056 kubikkmeter per time, sier Karlsrud.

Meaco Fan 360 er den minste, Meaco Fan 650 er i midten, mens Meaco Fan 1056 er den største. Alle tre modellene beveger seg sideveis, mens den største modellen også går opp og ned. De to store modellene har fjernkontrollen festet med magnet midt på viften. Prisen på viftene er henholdsvis 1.000, 1.300 og 1.500 kroner.

– 1.500 kroner er litt dyrt for en vifte, men husk, denne er helt lydløs og meget effektiv, sier Karlsrud.

Fjernkontrollen festes på viften med en magnet. Foto: Jan Røsholm.

For sesongen 2020 kommer den største viften også i en versjon som står på pidestall.

Oppvarming krever fuktighet

I tillegg til vifter viste Meaco frem en ny mobil aircondition og en mobil luftfukter. Luftfukteren har fått navnet MeacoMist, mens kjøleren heter MeacoCool.

Om vinteren når huset varmes opp, er det viktig å tilføre fukt. Her er luftfukteren Meaco Mist. Foto: Jan Røsholm.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2019, som ble distribuert 9. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Om vinteren når vi fyrer opp huset, blir det tørr luft. Da er det viktig med luftfukter, sier Karlsrud.

Luftfukteren MeacoMist sender ut kald vanndamp gjennom fire dyser på toppen. MeacoCool 8000 er til bruk på varm dager om sommeren. Den har fjernkontroll, timer og overskuddsvarmen transporteres ut av huset gjennom en slange. Prisen er 7.000 kroner.

Powered by Labrador CMS