Arild Høyem i Benum med Shure MV88+ Video Kit, der det følger med et Manfrottostativ. Foto: Stian Sønsteng

MOBILMIKROFON, MIKROKEYBOARD OG LYDKORT

Benum viser den oppdaterte mobilmikrofonen Shure MV88+, Native Instruments keyboard Komplete Kontrol M32, og lydkortene Audio 1 og 2.

Publisert

Shure MV88+ etterfølger MV88, som kun er for bruk på Apple-produkter, og helt enkelt besto av en mikrofon man plugget rett i lightning-kontakten. Nå er det kommet et sett med et Manfrotto Pixi-stativ, og en ny mikrofon som man kan kople til både iOS- og Android-enheter via lightning eller USB-C. Denne har også hodetelefonutgang, som gjør det mulig å lytte til lyden som spilles inn. Mikrofonen festes til stativets kamerasko, og mobiltelefonen festes i en klemme.

– Dette er et supert produkt for mobile journalister og bloggere, sier Arild Høyem i Benum.

Shure MV88+ Video Kit består av en mikrofon med kabler fra lightning og USB-C til mikro-USB samt hodetelefoninngang, samt et Manfrottostativ, feste til mobiltelefonen, og en mappe for oppbevaring. Foto: Stian Sønsteng.

Vi møter ham hos Shure på The NAMM Show i California den siste uken i januar. På den utstilte modellen har mobiltelefonen et rødt deksel som står i stil med logoen til Manfrotto på stativet. MV88+ fungerer på Apples iOS-enheter og en rekke Android-modeller.

– Shure tester ut hvilke Android-modeller som er kompatible, oppdaterer dette i en oversikt på sine nettsider, og trolig vil listen etter hvert omfatte de fleste kjente modeller, sier Høyem.

Prisen for MV88+ Video Kit er 2.395 kroner. ShurePlus Motiv lyd- og videoapper, som skal gi økt innspillingskontroll og mulighet til å lagre og dele innholdet i flere format, kan gratis lastes ned.

De har et lydbibliotek som er enormt, og bare vokser med nye instrumenter og lyder

Bluetooth 2.0

I fjor lanserte Shure en blåtannløsning for sine kablede ørepropper i SE-serien.

– De kablede løsningene med mikrofon var for enten iOS eller Android, så kom de med Bluetooth 1.0 – først som tilbehør og siden fulgte denne med i esken. Nå lanseres Bluetooth 2.0 som ekstrautstyr, for dem som ønsker seg virkelig god lydkvalitet. Dette gjør en ganske stor forskjell både for lyd, rekkevidde og batteritid, sier Høyem.

Shure SE846 er en av øreproppene i SE-serien man nå kan få kjøpt en Bluetooth 2.0-kabel til, som ekstrautstyr. Foto: Stian Sønsteng.

Han sier mange Shure SE-eiere har valgt å kjøpe til en blåtannkabel i ettertid, og venter at mange også vil oppgradere til Bluetooth 2.0.

– Musikerne vil selvsagt ha en vanlig jack-kabel, men også de vil kanskje ha en blåtannløsning for bruk når de ikke står på scenen, sier Høyem.

Prisen for Bluetooth 2.0-kabelen er 1.700 kroner.

Native Instruments

En annen av Benums leverandører som stiller ut på The NAMM Show i Anaheim, er tyske Native Instruments.

Med lydkortet Komplete Audio 1 og 2 følger den en rekke lyder, slik at man kan starte innspillingen med én gang det er koplet opp. Foto: Native Instruments.

– De har her på messen lansert to nye lydkort, noe det er lenge siden de er kommet med, vi de kommer i handelen i mars, sier Høyem.

Komplete Audio 1 har en XLR mikrofoninngang med 48V phantom power, en linjeinngang og RCA stereoutgang. Pris: 1.000,-

Komplete Audio 2 har to combi XLR/jack-innganger med 48V phantom power, og stereojack-utganger. Pris: 1.300,-

Mikro-keyboardet Komplete Kontrol M32 har 32 tangenter. Pris: 1.200,- Foto: Native Instruments.

– En annet nyhet er mikro-keyboardet Komplete Kontrol M32, med 32 tangenter, hvor du har mange av de samme funksjonene som på de større Komplete Kontrol-keyboardene. Med på kjøpet får man et utvalg av Native-biblioteket med lyder og softinstrumenter, samt Ableton Live Lite. Kjøper man et lydkort og et keyboard kan man begynne å lage musikk med én gang, sier Høyem.

Komplete Kontrol M32 koster 1.200 kroner.

– Hvordan vil du beskrive posisjonen til Native Instruments?

– I sitt segment er de verdensledende. De har et lydbibliotek som er enormt, og bare vokser med nye instrumenter og lyder. For noen år siden begynte de også med fysiske produkter, og de har siden tatt enorme mengder av markedet, sier Høyem.

Han regner med at det i dag er fysiske produkter de selger mest av.

– De har to serier med tangenter, blant annet med 88 veide tangenter. De har mange DJ-kontrollere i Traktor-serien, og har oppgradert programvaren, sier Høyem.

Powered by Labrador CMS