Madeleine Valberg, nordisk produktsjef for kjøleskap i Samsung, med frontvalgene i Bespoke-serien. Foto: Stian Sønsteng

DE STORE NYHETENE KOMMER NESTE ÅR

En stekeovn med dampfunksjon som kan deles i to, samt Bespoke-serien med fargerike kjøleprodukter, er Samsungs IFA-nyheter på hvitevaresiden.

Publisert

– Vi viser også en rekke justeringer av design og andre produktoppdateringer, men noen av nyhetene har vi spart i ermet til neste år. Årsaken er de nye energireglene som kommer, der kravene øker betydelig i flere produktkategorier. Disse kommer til å påvirke hvitevarene ganske mye, siden det blant annet kommer krav til en rekke nye program som ikke finnes i de eksisterende modellene. Derfor benytter vi anledningen til samtidig å gjøre andre oppgraderinger og endringer i vår portefølje, sier Marcus Eriksson til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han er nordisk ansvarlig for produktsjefene innen hvitevarer i Samsung, og vi møter ham i det koreanske selskapets store hall under IFA-messen i Berlin i september. Her er også Madeleine Valberg, nordisk produktsjef for kjøleskap.

Noen av nyhetene har vi spart i ermet til neste år. Årsaken er de nye energireglene som kommer, der kravene øker betydelig i flere produktkategorier

Skreddersydde Bespoke

– Bespoke er vår nye serie kjøleprodukter, og som navnet tilsier ønsker vi med dette å tilby skreddersydde hvitevarer. Her får kunden mulighet til å sette sammen en perfekt løsning for sitt kjøkken, både når det gjelder fordelingen av kjøl og frys, men også når det gjelder hvilke fronter man ønsker, sier Valberg.

Til å begynne med kommer det kombiskap, samt rene kjøle- og fryseskap.

– Det fine er at man kan velge designet selv; kanskje et kombiskap med blå front og et fryseskap med en hvit front, sier Valberg.

På IFA vises et amerikansk skap i serien, men dette er foreløpig ikke planlagt å komme for salg i Norden.

– Har dere gjort noe nytt med teknologien i skapene?

– De er Samsungs vanlige skap, med den høye ytelsen som gjør at maten virkelig holder lenger. Vi har oppgradert dem med Metal Cooling, som vi tidligere har hatt i enkelte modeller. Denne teknologien hjelper til med å holde en stabil temperatur, sier Valberg.

I dag tilbyr Samsung ni ulike farger på frontene, med ulik utførelse. Skapene kommer til Norge i andre kvartal 2019.

– Hvordan vil dere løse logistikken, hvis butikkene skal tilby ulike fronter på skapene?

– Tanken er at kunden først velger skap, så hvilken front, og siden får alt ferdig montert for henting i butikken eller levert hjem. Hvordan vi praktisk løser dette, er ennå ikke bestemt, sier Valberg.

Delt ovnsrom med damp

Marcus Eriksson, nordisk ansvarlig for produktsjefene innen hvitevarer i Samsung, med den nye stekeovnen der man kan dele ovnsrommet og bruke dampfunksjon oppe og/eller nede. Foto: Stian Sønsteng.

Marcus Eriksson viser en ny komfyr, med prosjektnavnet Infinite Line.

– Det spesielle med denne er at man i den ene delen kan tilberede en fiskerett med damp, mens man steker grønnsaker og poteter i den andre. Man kan ha ulike temperaturer i de to delene, og ovnen har en assistent som for eksempel gjør det enkelt å steke brød med en fin stekeskorpe, sier Eriksson.

Ovnen er ventet i handelen i april-mai neste år.

– Når det gjelder designet, har vi fokusert på maten. Mange stekeovner på markedet har så stor glassrute som mulig, men vi har valgt å ha en åpning på midten för att vyn ska fokusera på maträtten.

– Hvordan vil du beskrive situasjonen for Samsung på hvitevarer i Norden?

– Den er svært god, og vi øker stadig, sier Eriksson.

Fra midtsegmentet og oppover har Samsungs hvitevarer wifi og smartfunksjoner.

– Er kundene opptatt av dette?

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Stadig flere etterspør smartfunksjoner. Tidligere var dette noe kundene fikk med på kjøpet, som en hyggelig overraskelse når de tok produktet og det dukket opp et varsel på mobilen om at de kunne styre hvitevaren fra SmartThings-appen vår. Nå er det flere forbrukere som har oppdaget disse fordelene, sier Eriksson.

Powered by Labrador CMS