Hugo Sveholm i Mercante med storselgeren fra YoUcare; en oppladbar massasjepute for rygg, til snaut 600 kroner. Foto: Stian Sønsteng
Hugo Sveholm i Mercante med storselgeren fra YoUcare; en oppladbar massasjepute for rygg, til snaut 600 kroner. Foto: Stian Sønsteng

STADIG FLERE KJØPER MASSASJEPRODUKTER

– Massasjeprodukter blir dessverre aktuelt for stadig flere, som et alternativ til fysioterapeuten, sier Hugo Sveholm i Mercante.

Publisert

Vi møter ham på opplæringsmessen Eldomestic, som er en del av Elkjøps Campus-arrangement i juni. Her viser Mercante produkter fra varemerkene Beurer og YoUcare.

– Sistnevnte er vårt eget merke hvor vi over flere år har jobbet med å få frem kvalitetsprodukter til riktig pris, mens Beurer er et stort og tysk konsern som er veldig dyktige på varme- og massasjeprodukter, sier Christian Carlander i Mercante.

Han ønsker å fremheve Beurers massasjestol MC5000.

– Denne har vi hatt stor suksess med det siste halvåret. Den koster 25.000 kroner, men bare for et par år siden kostet et slik produkter vesentlig mer, sier Carlander.

– Hvorfor er prisen redusert?

Også til bedrifter

– Som alltid er det flere elementer som spiller inn samtidig. Beurer har globalt hatt svært gode salgstall, produksjonskostnadene er gått ned, og de har derfor vært i stand til å senke prisene for å øke totaltmarkedet, sier Carlander.

Nordmenn er flinke til å sette kropp og helse høyt, og stolen har sammen med alle de andre massasjeproduktene våre fått et kjempeoppsving

Han sier MC5000 masserer hele kroppen.

– Du kan samtidig få leggmassasje, sete- og ryggmassasje, samt nakke- og hodemassasje, sier Carlander.

Når fagbladet Elektronikkbransjen er innom utstillingen til Mercante på Eldomestic, er det samtidig fire kvinnelige butikkselgere innom.

– Er dette typisk?

– Det er ganske symptomatisk. Når det er sagt, kjøpes massasjestolen både av kvinner og menn. Det er også mange bedrifter som investerer i en slik stol; nordmenn er flinke til å sette kropp og helse høyt, og stolen har sammen med alle de andre massasjeproduktene våre fått et kjempeoppsving, sier Carlander.

MC5000 er tilgjengelig i Elkjøps nettbutikk, og er bestillingsvare i butikkene.

– Hva betyr Beurer for Mercante?

Christian Carlander i Mercante og Louise Augstsson ved Elgiganten i Lund med massasjestolen Beurer MC5000. Foto: Stian Sønsteng.
Christian Carlander i Mercante og Louise Augstsson ved Elgiganten i Lund med massasjestolen Beurer MC5000. Foto: Stian Sønsteng.

Elkjøp og Enklere Liv

– Veldig mye. Dette er produkter av høy kvalitet, som står for en fin omsetning. Bredden av produkter er ganske unik, sier Carlander.

Når det gjelder YoUcare, er dette selskapets mest solgte massasjeprodukter.

– YoUcare selges kun hos Elkjøp?

– Vi har en bred og god distribusjon av YoUcare, men de to største aktørene er kjedene Elkjøp og Enklere Liv.

– Hvordan passer denne type produkter inn hos Elkjøp?

– Massasjeprodukter for rygg og nakke blir dessverre mer aktuelt for stadig flere. Vi har noe som heter «tidsklemma», og i stedet for å gå til fysioterapeut velger mange å kjøpe slike produkter, sier Sveholm.

Storselgeren til YoUcare er en oppladbar massasjepute for rygg, til snaut 600 kroner.

– Du kan feste den med en liten strikk på ryggen på en kjøkkenstol, og få ryggmassasje der du ønsker. Én times lading holder til tre-fire timer massasje, sier Sveholm.

Powered by Labrador CMS