NY KENWOOD-IMPORTØR

Sørensen og Balchen overtar import og distribusjon av Kenwoods lyd- og bildeprodukter til bil, etter at Gøte Lundblad AS legger ned.

Publisert Sist oppdatert

Gøte Lundblad AS, som frem til nå har vært leverandør og importør for Kenwoods hjemme- og bilstereo samt Boss bilstereo, legger fra 1. februar ned driften.

– Da daglig leder Espen Engh valgte å begynne hos Pioneer, fant jeg ut at det var like greit å pensjonere meg. Det var kun oss to igjen i selskapet, sier Gøte Lundblad til fagbladet Elektronikkbransjen.

AS Sørensen og Balchens avtale med Kenwood Electronics Europe gjelder fra 1. januar. Markedsdirektør Martin Helle i Sørensen og Balchen har store forventninger til samarbeidet.

Vårt mål er å videreutvikle Kenwood til å bli førstevalget hos våre kunder

80.000 anlegg per år

– Nordmenn er tidlig ute med å kaste seg over ny teknologi, og Kenwood er blant de beste til å legge inn ny teknologi i sine produkter. Vi snakker om bilstereo som kan spille innholdet fra din smarttelefon og bruke funksjonaliteten i mobilen. Kenwood leverer også bilradioer som er klare for dab+ som vil være den nye radiostandarden i Norge fra 2017, sier Helle i en pressemelding.

Sørensen og Balchen ønsker å ta en større rolle innen distribusjon av lyd- og bildeprodukter.

– Det selges rundt 80.000 CD-radioer til bil hvert år i Norge. Som største grossist i ettermarkedet for bil er dette produktområdet en naturlig del av vårt sortiment. Vårt mål er å videreutvikle Kenwood til å bli førstevalget hos våre kunder og den norske forbruker, sier Helle i meldingen.

200 utsalgssteder

Han viser til at det i dag finnes løsninger som skal gjøre det rimelig og enkelt å skifte bilstereo på de aller fleste biler.

– Det gjelder også biler som har ferdigmontert anlegg fra produsenten, sier Helle.

Kenwood-produktene vil selges i bilstereoforretninger, hos bilforhandlere og hos bilutstyrs-kjeden BilXtra. Helle anslår at Kenwood vil være tilgjengelig på omtrent 200 utsalgssteder over hele landet.

AS Sørensen og Balchen importerer og distribuerer bildeler, bildekk og bilrekvisita. Selskapet ble etablert som bilimportør i 1907. BilXtra er en del av konsernet. I tillegg er selskapet innehaver av bilverkstedkonseptet BilXtra verksted, som består av over 230 bilverksteder.

Powered by Labrador CMS