SONOS PÅ ØRET

Greg McAllister med Sonos Ace. Foto: Stian Sønsteng

Sonos Ace er selskapets første hodetelefoner. De har støykansellering, og med ett trykk kan man overføre hjemmekinolyden til dem.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha vært multiromspesialister siden 2005, ble selskapet for noen år siden med kundene ut på farten, med sine første blåtannhøyttalere. Nå ønsker de å ta plass enda tettere på kroppen, med sine første hodetelefoner. Sonos Ace kom i handelen den 5. juni, i sort eller hvitt, og koster 5.500 kroner.

– Ace er et produkt for både eksisterende og nye Sonos-kunder, sier Senior Sound Experience Manager Greg McAllister til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi fikk se og demonstrert nyheten under et arrangement i København; reisen hit ble betalt av Sonos.

Sonos Ace har 40 mm drivere, og veier 312 gram. Foto: Stian Sønsteng

Klokkene på Sonos Ace ligger over ørene, med øreputer trukket i vegansk lær. Vekten er 312 gram, og de spesialdesignede dynamiske driverne på 40 millimeter skal presist gjengi tapsfri lyd, via blåtann eller kablet via USB-C. Den akustiske arkitekturen er utviklet for å gi bassresponsen større dybde, og Sonos Ace er kompatibel med kodekene Qualcomm Snapdragon Sound AptX Lossless og Apple Lossless Audio.

 

Ace + Arc

Ace er et produkt for både eksisterende og nye Sonos-kunder

I første omgang er det Sonos' største lydplanke Arc som kan brukes sammen med Sonos Ace. Med et trykk på hodetelefonen skal lyden fra lydplanken sømløst overføres til hodetelefonene, via blåtann. Senere vil det samme være mulig også med andre Sonos-produkter, i første omgang lydplankene Beam, Beam Gen2 og Ray. En annen kommende nyhet er TrueCinema-teknologien. Med denne registreres rommet brukeren sitter i, slik at overgangen fra lydplanken til hodetelefonene skal virke enda mer realistisk. Dolby Atmos er ved lansering allerede på plass, med romlig lyd (Spatial Sound) og en dynamisk justering av lyden i forhold til hvor skjermen er plassert.

Sonos Ace i fargen Soft White, som skiller seg en smule fra selskapets hvite høyttalere. Foto: Stian Sønsteng
Øreputene kan skiftes, og selges som tilbehør. Foto: Stian Sønsteng

Til den aktive støykansellering (ANC) brukes åtte mikrofoner, som også skal gi førsteklasses samtalelyd. Med et knappetrykk kan man skru på Aware-modusen, slik at man kan høre lyder rundt seg, for eksempel i en travel gate.

 

Kjapp lading

Ifølge Sonos skal man nesten ikke merke at man har Ace på hodet, siden hodebøylen i rustfritt stål er trukket med minneskum, og hengslene er skjult i klokkene.

Sonos Roam 2 skal ha fått enklere oppsett og kontroller. Pris: 2.000,- Foto: Sonos

Klokkene har kontroller for å justere volum, pause eller svare på oppkall. En annen knapp brukes til å veksle mellom støykansellering og Aware-modusen.

Innebygde sensorer registrer når hodetelefonene tas av, og pauser musikken. Denne skal automatisk starte igjen, når man setter dem på seg. Øreputene er utskiftbare, og selges som tilbehør. Reiseetuiet er laget med 75 prosent resirkulert plast. Batteritiden er 30 timer med aktiv støykansellering. Tre minutter lading via USB-C skal gi tre timer batteritid.

 

Powered by Labrador CMS