Creative iRoar og iRoar Rock

Pressemelding fra Creative 2. juni 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Creatives iRoar og iRoar Rock setter en ny standard for bærbare høyttalere

Creative lanserer nå en ny Bluetooth-høyttaler i lydmerkets populære Roar-serie, som setter nye standarder innenfor bærbare høyttalere. Seriens nye topprodukt iRoar er dobbelt så kraftig som den klassiske Roar-høyttaleren, og hvis den kombineres med den eksterne subwooferen iRoar Rock, når lydnivået og bassen ytterligere nye høyder.

På CES-messen i Las Vegas tidligere i år avduket Creative nye produkter i lydmerkets etter hvert så velkjente Sound Blaster Roar-serie: den trådløse Bluetooth-høyttaleren iRoar og den tilhørende subwooferen iRoar Rock. Det var spesielt iRoar som vakte begeistring, og høyttaleren stakk av med en CES Innovation Award i kategorien audio- og videokomponenter og tilbehør. Nå lanseres både iRoar og iRoar Rock i Norge.

Dobbelt så kraftig som forgjengeren

Designet har fått et løft med moteriktige detaljer i kobber-stil, men ellers minner utseendet til den nye iRoar svært om den klassiske Roar. På lydfronten har det derimot skjedd en vesentlig oppgradering. Den nye iRoar har ikke bare dobbelt så lang batteritid (inntil 20 timer); den tar også lydnivået til nye høyder.

«iRoar produserer imponerende kraftig lyd som er dobbelt så høy som i forgjengeren. Det føles nærmest som å ha to Roar-enheter i én. Samtidig skiller iRoar seg ut gjennom et hittil usett nivå for individuell brukertilpasning,» sier Creatives direktør Sim Wong Hoo, som ikke legger skjul på sin begeistring og stolthet over det han kaller «den feteste høyttaleren vi noensinne har skapt.»

Høyttaleren er basert på en brukerdefinerbar åpen plattform. Det betyr at man – i tillegg til å bruke den som den er – også kan tilpasse høyttaleren til ens personlige ønsker og behov, for eksempel via programvaretillegg eller ved å koble høyttaleren til en dokkingstasjon, og på den måte utvide maskinvareplattformen.

Avansert høyttalerteknologi

Tro mot Roar-seriens prisbelønte lydkvalitet skuffer ikke seriens nye topprodukt på lydfronten. Takket være fem høyttalerenheter – inkludert subwooferen – leverer den kompakte iRoar-høyttaleren en forsterkereffekt på over 40 watt. Lettvektshøyttaleren drives av to høyfrekvensdrivere som sørger for vidtrekkende spredning av de høye tonene, en 2,75" subwoofer som sikrer fyldig bass, mens to passive radiatorer sprer bassbølgene i rommet. iRoar er også utstyrt med to kraftige forsterkere, hvorav den en  er dedikert til å forsterke lave toner og mellomtoner, mens den andre er fullt dedikert til de høyeste frekvensene. På den måten fyller iRoar rommet med en klar og velbalansert lyd med kompromissløs bass.

Løft bassen til nye høyder med iRoar Rock 

Sammen med iRoar lanserer Creative også den eksterne subwooferen iRoar Rock, som er fullt ut kompatibel med høyttaleren. Når iRoar plasseres i dokkingstasjonen, oppnår du en ytterligere forbedret bass og dyp surround-lyd. Samtidig fungerer dokkingstasjonen som lader slik at iRoar er fullt oppladet og klar til å ta med når du skal ut av døren. iRoar Rock utvider bruksmulighetene for iRoar-høyttaleren, og med kombinasjonen av de to behøver du ikke mye annet i høyttaler-opplegget ditt. Subwooferen sikrer en vesentlig oppgradering, så selv de mest kresne ører blir fornøyd. Dessuten har man fortsatt en bærbar høyttaler i høy kvalitet til å ta med på farten.

Oppgrader til samtaleanlegg med iRoar Mic

Kombinasjonsmulighetene slutter ikke her. Parer man iRoar med den trådløse mikrofonen iRoar Mic, som Creative lanserte tidligere på året, kan iRoar også brukes som et komplett samtaleanlegg. iRoar Mic veier bare 30 gram og leverer inntil 10 timers taletid. Den er utstyrt med såkalt RapidTalk™-teknologi, som sikrer hurtig, enkel og klar lydoverføring. Spesielt i profesjonelle sammenhenger gjør dette iRoar Mic ideell, for eksempel i forbindelse med presentasjoner, foredrag eller telefonkonferanser.

Proppfull med funksjoner og innovativ teknologi

iRoar er proppfull av funksjoner og innovativ teknologi som forbedrer og tilfører nye dimensjoner til lydbildet og brukeropplevelsen uten å øke kompleksiteten eller gå på kompromiss med brukervennligheten. Et stort utvalg av tilhørende apper (både til iOS og Android) utgjør høyttalerens «instrumentpanel», og gjør det enkelt å styre og endre lydprofiler og -innstillinger.

Oversikt – innovativ teknologi i iRoar

• BlasterX Acoustic Engine optimerer høyttalerenhetenes akustiske ytelse. Teknologien sørger for at potensialet i hver høyttalerenhet utnyttes fullt ut – uten at det går på kompromiss med lydkvaliteten.

• Dynamic Range Expansion sørger for bedre lydkomprimering og dynamisk utvidelse av lyden.

• Smart volume-teknologi minimerer plutselige endringer i volumet under musikkavspilling og sikrer et behagelig lydnivå.

• BlasterX Immersion basert på Creatives CMSS™-teknologi (Creative MultiSpeaker Surround) gjør at høyttaleren leverer en dypere lydopplevelse med lyd som når lenger enn hva man kan forvente av en høyttaler i iRoars kategori.

• Adaptive Noise Reduction og Adaptive Acoustic Echo Cancellation sikrer at brukerens stemme høres tydelig når man benytter iRoars innebygde høyttalertelefon. Høyttalertelefonen samler inn 360 graders lyd via den innebygde mikrofonen, noe som gjør Roar Pro ideell til telefonmøter og telefonkonferanser. Hvis du i stedet velger den såkalte «privat modus», nøyer mikrofonen seg med å samle lyd innen en 30-graders sone foran høyttaleren, slik at bare det viktigste fanges opp, mens omgivende støy reduseres.

• Voice Morph kan – når teknologien aktiveres – brukes til å endre stemmen i sanntid på morsomme måter, og den kan for eksempel brukes som et humoristisk element i presentasjoner.

Oversikt – funksjoner og tilkoblingsmuligheter for iRoar:

• Multifunksjonaliteten i iRoar gjør at høyttaleren har mange forskjellige bruksmuligheter. Hvis man ønsker enda kraftigere lyd, kan man koble to iRoar-enheter sammen, eller så kan man anvende den eksterne subwooferen iRoar Rock. Det er også mulig å forbinde høyttaleren trådløst med iRoar Mic, og på den måten forvandle iRoar til et komplett samtaleanlegg.

• iRoars åpne plattform gjør det mulig å skreddersy høyttaleren til ulike behov. Det åpner muligheter for at utviklere kan justere, endre eller til og med utvikle egne tillegg gjennom den såkalte Dashboard-appen. Hvis du vil ha mer informasjon og nye oppdateringer, kan du gå til http://developers.creative.com

• Et stort utvalg tilhørende apper (både til iOS og Android) gjør iRoar svært brukervennlig, til tross for at den er proppfull av ulike funksjoner. Via forskjellige apper kan man for eksempel tilpasse lydprofiler slik at de passer til ens behov.

• Justerbar berøringskontroll lyser opp og fader ut, alt etter hvilken høyttalermodus man har valgt.  I tillegg er iRoar utstyrt med LED-lys som indikerer høyttalerens lydnivå.

• Bluetooth og ett-trykk-forbindelse via Near Field Communication (NFC) sikrer tilkobling til en NFC-aktivert enhet med bare én berøring. Det er dessuten mulig å koble to Bluetooth-enheter til høyttaleren samtidig.

• HD Audio Codec Support via aptX og AAC sørger for høyest mulig lydkvalitet og lavest mulig responstid.

• USB-tilkobling sikrer tapsfri og nøyaktig digital lyd via PC, mens en optisk kabel overfører tapsfri lyd mellom iRoar og for eksempel en smart-TV eller spillkonsoll.

• Integrert microSD WMA- og MP3-avspiller gjør det mulig å spille lyd av direkte fra et microSD-kort.

• Innebygget lydopptaker gjør det mulig å ta opp alle former for lyd via den innebygde mikrofonen.

• 9000 mAh oppladbart litium-ion-batteri gir – i tillegg til 20 timers spilletid  – også mulighet for opplading av smarttelefoner og nettbrett.

Veiledende priser og tilgjengelighet

Creatve iRoar koster 3849 kr. Hvis du vil ha mer informasjon om iRoar, kan du gå til http://en.europe.creative.com/p/speakers/creative-iroar

Creative iRoar Rock koster 1449 kr. Hvis du vil ha mer informasjon om iRoar Rock, kan du gå til http://en.europe.creative.com/p/speakers/creative-iroar-rock

Creative iRoar Mic koster 779 kr. Hvis du vil ha mer informasjon om iRoar Mic, kan du gå til

http://en.europe.creative.com/p/sound-blaster/creative-iroar-mic

Powered by Labrador CMS