Creative Roar Pro

Pressemelding fra Creative 26. januar 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Creative utvider Sound Blaster Roar-familien med en ny profesjonell Bluetooth-høyttaler og trådløs mikrofon

Roar Pro er navnet på Creatives nye Bluetooth-høyttaler i selskapets populære Sound Blaster Roarserie.

Høyttaleren er en oppgradert utgave av den klassiske Roar-høyttaleren, og tar lyden i de velkjente trådløse høyttalerne til et nytt nivå. Samtidig lanserer Creative også en trådløs mikrofon, iRoar Mic, som forvandler Roar Pro til et smart trådløst høyttalersystem til både privat og profesjonell

bruk. På den nylig avsluttede CES-messen i Las Vegas løftet Creative sløret av nye produkter i deres etter hvert velkjente Sound Blaster Roar-serie: Roar Pro og iRoar Mic.

Samme størrelse – større lyd

Roar Pro ligner til forveksling den klassiske Roar, men har en ny og eksklusiv mattsort utforming. Og heller ikke i Pro-modellen går Creative på kompromiss med lydkvaliteten. Tvert imot. Sammenlignet med den klassiske Roar gir Roar Pro en enda mer raffinert lydopplevelse, takket være en forbedring av lyddriverne og – som noe helt nytt – muligheten til å skifte mellom tre forskjellige lydprofiler via en liten fysisk skyveknapp på baksiden. Dessuten har den lengre batteritid (inntil 10 timer).

Til tross for sin lille og kompakte størrelse løfter Roar Pro lydstandarden for bærbare Bluetoothhøyttalere. Høyttaleren er utstyrt med et 5-driversystem som blir drevet av to kraftige forsterkere, hvorav den ene er dedikert til å forsterke de lave tonene og mellomtonene, mens den andre er helt dedikert til å forsterke de høye frekvensene. Bassen og mellomtonehøyttaleren er plassert vannrett med et lavt tyngdepunkt for å stabilisere høyttaleren, samtidig med at det solide, avstivede kabinettet reduserer vibrasjon fra de interne komponentene. Det betyr at Roar Pro gjengir klar og velbalansert lyd

med kompromissløs bass, uansett om den brukes hjemme i stuen eller på farten.

Oppgrader til lydanlegg med iRoar Mic

Samtidig med Roar Pro lanserer Creative også iRoar Mic, en trådløs mikrofon som forvandler høyttaleren til et komplett bærbart lydanlegg, så Roar Pro også kan erstatte store og klumpete høyttalersystemer. iRoar Mic er utstyrt med såkalt RapidTalk™-teknologi, som gir minimale forsinkelser mellom tidspunktet du snakker i mikrofonen, og tidspunktet det blir sendt trådløst til Roar Pro. Hurtig, enkel og tydelig lydoverføring gjør at iRoar Mic passer særlig godt i profesjonelle sammenhenger, som i forbindelse med presentasjoner, foredrag og telefonkonferanser. Men iRoar Mic  kan også tas frem ved mer festlige anledninger, som når en morsom kveld utvikler seg til en større karaokekonkurranse, eller hvis det skal holdes taler i større forsamlinger.

En høyttaler med mange funksjoner

Creatives Roar-serie har etter hvert blitt kjent for å være proppfull av funksjoner, og seriens nyeste medlem er ikke noe unntak. Som noe helt nytt kan Roar Pro-brukere – via en liten skyveknapp på høyttalerens bakside – velge mellom tre forskjellige lydprofiler: varm, nøytral eller energisk, slik at

brukens lyttepreferanser ivaretas best mulig.

Også denne Roar-modellen har mange ulike tilkoblingsmuligheter. Bluetooth og one-touch-forbindelse via Near Field Communication (NFC) gjør at du kan strømme musikk fra mobiltelefoner og nettbrett i nærheten. Dessuten har høyttaleren integrert microSD-kortspor til avspilling av WMA- og MP3-filer.

Roar Pro kan også kobles til PC og Mac via USB, slik at du kan nyte tydelig digital lyd fra datamaskinen. Roar Pros innebygde høyttalermikrofon gjør den ideell til for eksempel telefonmøter og -konferanser når den kobles til en smarttelefon via Bluetooth, mens den innebygde lydopptakeren lar deg ta opp lyd under for eksempel forelesninger og møter.

Spesifikasjoner for Sound Blaster Roar Pro:

Pris og tilgjengelighet

Sound Blaster Roar Pro koster 2399 kr. og kan kjøpes fra februar på www.creative.com.

iRoar mic koster 799 kr. og er også tilgjengelig fra februar.

Powered by Labrador CMS