Blåtannhøyttaleren Epicboom er ovalformet (superellipse). Pris: 4.400,- Foto: Ultimate Ears

NY FORM FOR STØRRE LYD

– I stedet for vårt kjente sylindersign, har vi valgt å gi Ultimate Ears Epicboom en ny form for å gi større lyd, sier produktspesialist Marty Craze.

Publisert

– Høyttaleren passer inn både hjemme og når du er på farten, og den har den episke 360 graders hifi-lyden Ultimate Ears er kjent for, med en dyp og fyldig bass, sier Craze under en presselansering på nett.

Produktspesialist Marty Craze. Foto: Logitech

Ultimate Ears Epicboom er ovalformet (superellipse), og med en bredde på 12 centimeter og en høyde på 24 centimeter er den et par centimeter høyere og fire-fem centimeter smalere enn to Megaboom 3-høyttalere plassert ved siden av hverandre.

– Volumet og klarheten som kommer fra høyttaleren er enorm. Det ovale designet gir et imponerende internt akustisk volum, med en 4,6-tommers woofer. Ultimate Ears har alltid vært kjent for å være dyktige på å gjengi vokal, og Epicboom har en adaptiv equalizer som bruker en innebygd mikrofon til å automatisk stille inn den beste lyden etter omgivelsene, for klar bass og oppslukende lyd, sier Craze.

Epicboom kommer i fargekombinasjonene bomullshvit/leppestiftrød og kullsvart/lime. Pris: 4.400,- Foto: Ultimate Ears

 

Startet med Van Halen

En egen knapp (Outdoor Boost) skal ved utendørsbruk gi én desibel mer lyd. Høyttaleren er IP67-sertifisert, designet slik at den ikke synker, og skal dessuten tåle fall fra én meter.

– Den veier mindre enn to kilo, og har en kjekk bærestropp. Denne legger seg med en magnet pent inntil høyttaleren når den ikke er i bruk, og for android-brukere er det mulig å kople seg til høyttaleren med NFC, sier Craze.

Det ovale designet gir et imponerende internt akustisk volum

Batteritiden er 17 timer, og lading skjer via USB-C-kabelen som følger med.

Ultimate Ears ble grunnlagt i 1995 av Jerry Harvey, lydingeniør for rockebandet Van Halen. Bandets trommeslager, Alex Van Halen, begynte å høre dårlig, og Harvey utformet spesialtilpassede øremonitorer til ham. Disse ble raskt populære i musikerkretser, og siden 2002 har Ultimate Ears også laget øreplugger for forbrukere. I 2008 ble selskapet kjøpt av Logitech, og i 2013 kom Ultimate Ears med sin første bærbare blåtannhøyttaler; UE Boom.

 

Epicboom kan koples til Android-enheter via NFC. Foto: Ultimate Ears

Satser på blåtann

Selskapet har siden valgt å satse på blåtannhøyttalere i stedet for wifi, og forklarer dette med at blåtann er en rimeligere løsning, og at det er enklere å kople seg til denne teknologien i stedet for å gå via et wifi-nett. Blåtannrekkevidden på Epicboom er da også 55 meter, og med PartyUp-funksjonen kan inntil 150 Ultimate Ears-høyttalere koples sammen, eller to kan settes opp i stereo. Dette gjelder i tillegg til nye Epicboom høyttalerne Boom, Boom 2, Boom 3, Megaboom, Megaboom 3 og Hyperboom.

Boom 3 (f. v.), Megaboom 3, Hyperboom og Epicboom. Foto: Ultimate Ears

Mobilappen Boom er oppdatert, med flere forhåndsinnstilte equalizer-profiler, inkludert den nye Deep Relaxation-modusen. Mellomtoner, høyder og bassen kan manuelt justeres etter brukerens preferanser, og det finnes moduser for ulike aktiviteter og situasjoner, som yoga, meditasjon, fester og stranddager.

– Epicboom er laget med 59 prosent resirkulert plast, med en holdbarhet som er 100 prosent like god som ny plast, sier Craze.

Også papirforpakningen skal ifølge Ultimate Ears være miljøvennlig, med materialer fra FSC-sertifiserte skoger og andre kontrollerte kilder.

Ultimate Ears Epicboom kommer i to fargekombinasjoner; bomullshvit/leppestiftrød og kullsvart/lime, og koster 4.400 kroner.

 

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2023, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS