Sony Cyber-shot DSC-QX10 og DSC-QX100

Pressemelding fra Sony 4. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Cyber-shot ™ DSC-QX10 og DSC-QX100 Lens Style Camera til smarttelefoner forvandler din mobil til et fullverdig kompaktkamera

Antall bilder som blir tatt med smarttelefoner øker dag for dag. Sony lanserer nå to nye produkter som løfter kvaliteten til dine mobilbilder til et helt nytt nivå. Cyber-shot™ DSC-QX10 og DSC-QX100 forener de kreative mulighetene til et høykvalitetskamera med alle fordelene til en smarttelefon.

Ta høykvalitetsbilder med mobilen

Nå kan du ta og dele fantastiske bilder og HD-videoer med din smarttelefon. Cyber-shot™ DSC-QX10 og DSC-QX100 Lens Style Camera til smarttelefoner forvandler den nye Sony Xperia™ Z1 – og alle andre Android-og iOS-telefoner – til et avansert kamera. DSC-QX10 og DSC-QX100 likner på objektiver, men er faktisk komplette kameraer.

DSC-QX10 og DSC-QX100 monteres lett på din smarttelefon med en medfølgende adapter som passer til nesten alle populære telefoner (bredde: 54-75 mm, maks. tykkelse: 13 mm). Forbindelsen til telefonen opprettes via en innebygget trådløs nettverksforbindelse, og deretter åpnes den siste versjonen av mobil-appen PlayMemories fra Sony automatisk. Har din smarttelefon innebygget NFC, er det enda lettere å opprette en forbindelse gjennom en enkelt berøring mellom de to enhetene.

Nå er du klar til å ta bilder, og du vil oppleve en helt ny verden av kreative muligheter. Du bruker skjermen på din telefon til å se på bildene, justere innstillingene og dele resultatene på appene du bruker til daglig. Sett ditt nye Cyber-shot™ akkurat der du vil ha det, og ta bilder fra mobilen. For å gjøre det enda enklere, trenger du ikke engang sette kameraet fast på din telefon.

Kvalitet pakket i kompakt design

Cyber-shot™ DSC-QX10 veier kun 105 gram (med batteri og Memory Stick Micro), og gir deg 18,1 megapiksler fra en Exmor R™ CMOS-sensor og et høykvalitets Sony G-objektiv. Du kan også legge til 10x optisk zoom, som er ideelt for å ta nærbilder av mennesker eller motiver som er langt borte. Den innebygde optiske SteadyShot sørger for å stabilisere dine håndholdte bilder og videoer slik at du unngår slørete bilder, også i dårlig lys.

Cyber-shot™ DSC-QX100 kommer med en stor 1.0-type Exmor R™ CMOS-sensor med hele 20,2 megapiksler. Du vil få fantastiske bilder og meget lav bildestøy, selv innendørs og i skumring hvor mange mobilkameraer ikke strekker til. Manuelle innstillinger som for eksempel blender, eksponeringskompensasjon, hvitbalanse og foto/video-valg gjør du på din smarttelefons berøringsskjerm, noe som gir deg mange flere kreative muligheter enn du er vant til fra din telefons innebygde kamera. Kameraet har også dedikerte knapper til både zoom og utløser, som er designet slik at dine fingre raskt finner frem til dem. Sammen med Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-objektivet med stor blender F1.8, 3,6x optisk zoom og optisk SteadyShot får du en bildekvalitet som du forventer av et bedre kompaktkamera.

Den kraftfull BINOZ-prosessoren, som du finner i både DSC-QX10 og DSC-QX100, forbedrer dine bilder og videoer med naturlige farger og mange detaljer. Superior Auto hjelper deg med å få det beste ut av hver scene ved automatisk å gjenkjenne de beste opptaksmulighetene og tilpasse kameraets innstillinger. Med DSC-QX100 får du til og med et kontrollhjul til innstilling av blant annet fokus og zoom, akkurat som på et vanlig kamera.

Som tilbehør kan du nå få et mykt etui 1 og en holder 2 som passer perfekt til de siste modellene av Sony Mobile.

Pris og tilgjengelighet

De to nye Lens Style Camera til smarttelefoner, Cyber-shot™ DSC-QX100 og DSC-QX10, er tilgjengelig fra slutten av september 2013. Produktene vil ha følgende veiledende priser:

DSC-QX100 3.700 kroner DSC-QX10 1.800 kroner

1LCS-BBL (til DSC-QX10) og LCS-BBM (til QX100)

2SPA-ACX1 (til DSC-QX10) og SPA-ACX2 (til QX100)

Powered by Labrador CMS