James Dean

Pressemelding fra Warner Bros. 16. oktober 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

50-tallets stilikon og unge rebell James Dean er tilbake!

James Dean ble sørget av en hel verden da han tragisk omkom i en bilulykke bare 24 år gammel. Til tross for at han kun rakk å gjøre tre filmer, har han blitt en av Hollywoods mest kjente, hyllede og kulterklærte stjerner.

Warner Bros. fortsetter å feire sine 90 år ved at de den 16. oktober for første gang slipper legendens tre filmer på Blu-ray™.Filmene er digitalt remastret til Blu-ray™, og samles også i en begrenset samlerutgave i boksen James Dean Ultimate Collector´s Edition. I tillegg til filmene inneholder samlingen flere timers ekstramateriale, kommentarer fra regissører og skuespillere, tre dokumentarer om Deans liv, filmposters, artcards og en 48-siders fotobok med eksklusivt bak-kulissene-materiale.

East of Eden

I filmen East of Eden som ble satt opp på kinoene i 1955, og som ble James Deans gjennombruddsfilm, spiller Dean den nevrotiske bondesønnen Cal, familiens svarte får som alltid står i skyggen av sin fremgangsrike bror Aron. I fortvilelsen over sin fars manglende interesse oppsøker Cal sin påståtte døde mor, og river opp både gamle og nye familiesår.

East of Eden fikk hele fem Oscar®-nomineringer, hvorav én gikk til Dean for beste mannlige hovedrolle.

Rebel without a Cause

Rebel without a Cause hadde premiere samme året som East of Eden. Jim Stark ble James Deans kanskje mest berømte rolle, og samtidig stilikonet for en hel generasjon. Jim er den voldsomme rikmannssønnen som har problemer med foreldrene, og havner i konflikt med alt og alle. Til slutt tilspisser det hele seg, og han må avgjøre en konflikt med sin rival gjennom en livsfarlig konkurranse.

Rebel without a Cause ble regissert av Nicholas Ray, og gikk på kinoene bare én måned etter at James Dean omkom i en bilulykke.

Giant

Basert på Edna Ferbers bestselgende roman om en familie med rancheiere og oljemenn i Texas, ble Deans tredje film, Giant, hyllet av en hel kritikerskare. Filmen som kom 1956 er en storslått historie om rancheieren Jordan Benedict (Rock Hudson) og hans sosietetsfrue Leslie (Elizabeth Taylor). I det som skulle bli James Deans aller siste filmrolle, spiller han den tøffe og nybakte oljemillionæren Jett Rink som arver et stykke land som viser seg å være rikt på olje.

Giant er regissert av den legendariske George Stevens, og fikk hele ti Oscar®-nomineringer, hvorav én ble tildelt posthumt til James Dean for beste mannlige skuespiller.

Releasedato: James Dean Ultimate Collector’s Edition, East of Eden, Rebel without a Cause og Giantslippes på Blu-ray™ den 16. oktober, 2013

Powered by Labrador CMS