Mormor og de åtte ungene

Pressemelding fra Nordisk Film 15. november 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Mandag 18. november slippes MORMOR OG DE ÅTTE UNGENE PÅ DVD/BD/VOD!

Mormor og de åtte ungene hadde kinopremiere 16. august og ble sett av over 185.700 på kino. Nå er filmen endelig klar for DVD/BD/VOD. Den perfekte julegaven til hele familien!

Av ekstramateriell inneholder DVD utgivelsen:

- Teasertrailer

- Trailer

- App-kor (musikkfil mikset sammen ut i fra mange av sangbidragene som ble sendt inn via Mormors kor-app rundt kinolanseringen)

BLU-RAY DISKEN inneholder det samme, men her er det i tillegg lagt på sing-along tekster på filmens musikkinnslag.

Mormor og de åtte ungene er historien om Mona på 7 år og familien hennes som får overraskelsesbesøk av Mormor som i all hemmelighet har reist fra gamlehjemmet.

Så blir familiens lastebil borte – og sammen legger Mona og Mormor ut på tur i byen, på jakt etter tyven. Filmen er inspirert av Anne Cath Vestlys populære bøker om Mormor og de åtte ungene. Det musikalske universet skapes av en rekke fengende låter laget av Steinjo, Eyvind Andreas Skeie, Nils Petter Mørland og Kate Havnevik.

Lisa Marie Gamlem har hatt regien. Lisa har tidligere har gjort seg bemerket gjennom flere prisnominasjoner. Hun ble nominert til Gullpalmen i Cannes for kortfilmen Kjøttsår i 2011 og fikk en Emmy-nominasjon for Ping Pong i 2008, produsert for NRK barne-TV. Hun har også vært regissør på den populære NRK-serien Lilyhammer. Gamlem har akkurat avsluttet innspillingen av sin andrespillefilm om Kaptein Sabeltann.

Mormor spilles av Marit Opsahl Grefberg (f 1936 Oslo/Bærum). Ingrid Bolsø Berdal spiller mor, Thomas Bye spiller far, Steinar Sagen spiller tyven, Jarle Bernhoft er mixmasterselger, Robert Skjærstad er politi og Marianne Mørk Larsen er Hulda.

De åtte ungene spilles av Frida Hellen, fra Oslo (Maren), Emma Spetalen Magnusson, fra Oslo (Marte), Arnold Efraim Vogt Granqvist, fra Oslo (Martin), Amund Wiegand Blakstvedt, fra Oslo (Mads), Petronella Gurowska Nygaard, fra Oslo (Mona) og Hedda Kanutte Grytten og Ada Elektra Grytten, fra Vestby (Milly og Mina).

Mormor og de åtte ungene produseres av Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae i Paradox og distribueres av Nordisk Film Distribusjon AS.

Powered by Labrador CMS