Panasonic Blu-ray med Smart Network

Pressemelding fra Panasonic 27. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Mer underholdning fra Blu-ray-spillere med Smart Network

Panasonic innleder vårsesongen med å lansere ikke mindre enn seks nye Blu-ray-spillere. I tillegg til at både lyd- og bildegjengivelsen er foredlet til et nytt nivå, deler modellene den nye Smart Network-funksjonen med tilgang til trådløst nettverk, leievideo og sosiale medier direkte fra fjernkontrollen.  I fremste linje finner vi DMP-BDT500, som til tross for et strippet og elegant ytre ruver med bilde og lyd i referanseklasse. Neste spiller på banen heter DMP-BBT01, en minispiller med superdesign, som kan plasseres både liggende og stående. Den meget interessante DMP-BDT320 imponerer med spennende profil og en funksjonalitet som allerede har hentet hjem “Best of CES Innovations Awards 2012”.

Det nye sortimentet fortsetter med 3D-modellene DMP-BDT220 og BDT120, som kan tilby uslåelig film- og nettverksunderholdning i sine respektive prisklasser. Til slutt kommer også en ny 2D-spiller i form av DMP-BD77 for alle som ikke har behov for 3D- eller avanserte nettverksfunksjoner, men som likevel ønsker førsteklasses bildegjengivelse.

Alle 3D-spillerne leveres med Panasonics oppgraderte VIERA Connect, en smart, cloudbasert plattform som tilbyr en ny type utvidet underholdning rett i TV-sofaen. VIERA Connect gir rask og enkel tilgang til en rekke applikasjoner innenfor sport, film, spill og mye mer. Like enkelt er det å holde styr på Facebook-statusen, Twitter, YouTube og Skype – alt er forhåndsinstallert i Connect-menyen.

De nye modellene har flere smarte nettverksfunksjoner. Ettersom de er DLNA-kompatible, kan hele familien oppleve og dele bilder, musikk, video og multimedier fra forskjellige rom i huset uten å forstyrre hverandre. Modellene BDT500, BBT01, BDT320 og BDT220 har trådløs nettverkstilkobling, slik at både VIERA Connect og andre funksjoner som BD-Live fungerer uten ekstern WLAN-adapter eller lange LAN-kabler. Pent og praktisk!

3D-modellene er kompatible med den nye appen Smartphone Remote Control. Med den kan du bruke mobilen eller nettbrettet til å styre underholdningen ved ganske enkelt å sveipe over skjermen, for eksempel hvis du vil skifte mellom ulike kilder. Det fungerer også glimrende å bruke smarttelefonen som tastatur, slik at du lett kan søke etter filmer eller annen underholdning. Toppmodellene BBT01, BDT500 og BDT320 leveres dessuten med en helt ny fjernkontroll med berøringsskjerm og samme praktiske styring.

Designmodellen DMP-BDT320 er utstyrt med en unik Smart Eco-sensor som reduserer energiforbruket til et absolutt minimum. Sensoren registrerer når en person nærmer seg spilleren, og går da inn i en aktiv Quick Start-modus. På samme måte registrerer den når personen går ut av rommet etter at filmen er slutt, og går da automatisk i hvilemodus og et forbruk på bare 0,1 W!

Toppmodellen DMP-BDT500 er fintrimmet med komponenter av ekstra høy kvalitet og doble HDMI-utganger som gir en helt kompromissløs bilde- og lydkvalitet. Den analoge lyddelen benytter fire diskrete 192kHz/32-biters D/A-omformere (Burr Brown) og sender krystallklar 7.1-lyd til de analoge gullbelagte utgangene.

Hele lyddelen er forbedret, blant annet med kondensatorer i toppklasse, som gir mindre forvrengning og gnistrende gjengivelse over hele frekvensområdet. Også den utvendige konstruksjonen er forsterket, blant annet med isolerende føtter som reduserer forstyrrelser utenfra. De doble HDMI-utgangene skaper forutsetninger for å utnytte forsterkeren best mulig ved å levere et renere lydsignal uten forstyrrelser fra videosignalet.

De nye Blu-ray-spillerne vil bli løpende lansert i butikkene i løpet av våren. Prisene er ennå ikke fastsatt.

Powered by Labrador CMS