VIL GI VAKKER LYD I BIL OG STUE

Beoplay lanserer ny høyttaler og inngår samtidig samarbeid med Ford, der det i nær fremtid blir levert biler med Beoplay musikkanlegg.

Publisert Sist oppdatert

Beoplay er en del av Bang & Olufsen–familien, men står på egne ben for femte året. Felles for produktene er at de strømmer musikken, og bærer preg av sitt slektskap med B&O både på design og lyd.

Tre bærebjelker

– Det er tre hovedpunkter som er viktig i våre produkter, det er designet, lydkvaliteten og håndverket, sier produktdirektør i Beoplay, Helga Somava.

Det er tre hovedpunkter som er viktig i våre produkter, det er designet, lydkvaliteten og håndverket

Når det gjelder håndverket, så brukes kun høy kvalitets materialer, som ekte aluminium, ekte lær og ekte treverk.

– Selv om vi som selskap bare er fem år, har vi en lang og god lydarv å ivareta og vårt slagord er nettopp «Make music beutiful», sier Somava. Selskapet har inngått en avtale med bilprodusenten Ford, og det vil i nær fremtid bli levert biler med Beoplay musikkanlegg. Dette er i følge Somava en viktig milepæl for selskapet.

Ny rund høyttaler

Det siste tilskuddet i produktrekken til Beoplay er den runde høyttaleren M5. Den er trådløs og har muligheten til å stå alene eller være del av et multirom system. Designet er utført av Cecilie Kanz, og materialvalget utvendig er ull med en aluminiumsplate på topp.

– Den spiller med 360 graders lyd, og vi har plassert en 5 toms sub i bunn som sender lyden nedover, sier Somava. Brukeren kan selv velge lydbilde avhengig om den er del av et multiromsystem, eller er plassert i et hjørne. Dette er en forenklet versjon av lydbilde justeringen som vi finner i flaggskiphøyttalerne Beolab 90, som ble lansert i fjor.

Vribar topp og skiftbart deksel

– Topplokket er vribart, så her kan du justere lyd opp og ned, starte og stoppe spilling, og dersom du har et multiromsystem kan du sette alle i stand by ved å trykke på en, sier Somava.

Høyttaleren har innebygd blåtann og wifi, samt støtter Apple Airplay, Beolink multirom, Spotify Connect og har Chromecast bygget inn. Det er en egen app til Beoplay-serien, både for Apple- og android produkter. Yttertrekket er avtakbart, og det ble lansert i to versjoner, en svart og en grå, begge i ull-utførelse. Det vil på et senere tidspunkt bli lansert ulike deksler, slik at produktet kan personifiseres.

Beopaly M5 er 18,5 cm høy, og veier 2,54 kilo. Produktene er i butikk fra 10. januar og utsalgsprisen er rundt 4500 kroner.

Powered by Labrador CMS