B&O I 85 TOMMER

TV med 85-tommers plasmaskjerm, elektronisk gardin, heis og særegen design. Ingen tvil: det er en ny Bang & Olufsen.

Beovision 4 er det nye tilskuddet til Bang & Olufsens hjemmekinoanlegg. Med skjerm på 85 tommer er det et av de største TV-apparatene på markedet. Plasmaskjermen har full HD- og 3D-funksjonalitet. Her er også spesielle funksjoner som heis, elektronisk gardin og elektronisk bildetilpasning til rommets belysning.

Stort

Vi snakker da heller ikke om små verdier når det gjelder dimensjoner og vekt. Med gullsokkelen veier Beovision 4 nærmere 500 kilo. Det stiller spesielle krav til plassering og installasjon. Hvis du kjøper dette apparatet, får du besøk av et spesielt lag fra produsenten som undersøker hvordan apparatet kan fraktes inn i huset og om gulvet, der apparatet skal stå, er sterkt nok. Vekten tilsvarer vel en solid peis, og det må kanskje forsterkninger til under gulvet.

Kino

– Beovision 4 er konstruert for å gi kundene våre det vil kaller en ultimat TV-opplevelse. I første rekke er den beregnet for hjemmekinoopplevelser. Den meget gode bildekvaliteten i plasmaskjermen og størrelsen er et resultat av et stort utvalg av forbedringsteknologier som automatisk bildekontroll. Denne funksjonen justerer lyseffekten og tilpasser apparatet til bruk også på dagtid, sier produktsjef Ole Moltsen hos Bang & Olufsen.

Beovision 4 har 3D-skjerm og er basert på aktive briller. Antirefleksbelegg skal redusere forstyrrende reflekser fra skjermen. En spesiell funksjon er også Automatic Colour Management, som skal motvirke aldringseffekter i skjermen og beholde topp bildekvalitet i hele levetiden.

Heis

Apparatets sokkel har en spesiell heis. Når TVen ikke er i bruk, er den senket ned mot gulvet. Når du slår apparatet på hever heisen skjermen opp til normal seerhøyde som du kan innstille etter eget ønske. I tillegg kan motoren vri skjermen ut fra senterposisjonen ved hjelp av fjernkontrollen.

Sokkelen er også utstyrt med en senterhøyttaler, men et apparat som dette krever selvsagt et avansert omgivelseslydsystem for å komme til sin fulle rett. Høyttaleren heter Beolab 10 og er konstruert med et såkalt Acoustic Lens Technology.

– Beolab 10 er i stand til å takle senterkanalen på en perfekt måte selv om du kombinerer apparatet med vår kraftigste separate høyttaler, Beolab 5. Med teknologien i senterhøyttaleren blir lyden spredt jevnt i horisontalplanet. Det skal gi deg alle nyanser i lyden, uansett hvor du sitter i rommet, sier akustikkingeniør Jens Rahbek.

Separate høyttalere er tilleggsutstyr.

En halv million

Dette er selvsagt ingen billig fornøyelse. Selve skjermen med V-funksjonalitet koster i overkant av 400.000 kroner. Med gullsokkelen og 3D-brille blir prisen cirka 535.000 kroner.

Beovision 4-85 er klar for levering, men vi får opplyst at i skrivende stund er den ikke utstilt i noen norsk forretning.

– Dette apparatet vil kun bli omsatt gjennom våre spesialforretninger. Grunnen er at vi vil sikre oss at vi får installert apparatet ordentlig og justert det optimalt der det skal brukes. Spesialforretningene våre har også kontakt med bygningskyndige som vil stå for denne delen av oppgaven, sier Moltsen.

Powered by Labrador CMS