Bønder er best på blåtann

– Bøndene ligger langt fremme når det gjelder bruk av blåtannutstyr, og vanlige bilister har mye å lære av dem.

Det sier Hans Petter Aspeli i RH Semitronic AS. Når det gjelder salg av bilstereo fra Parrot selger han stort sett dette til landbrukssektoren.

– Gårdbrukerne kan ikke være opptatt med å ha mobiltelefonen i hånda hver gang det ringer, og derfor bruker de blåtann i landbruksmaskinene, sier Aspeli.

Han mener mange bilister kunne lært av dette.

– Bransjen har ikke vært flinke nok til å selge inn blåtannprodukter. Denne type utstyr er relativt nytt på markedet, og hadde i introduksjonsfasen dessverre en del barnesykdommer som gjorde at mange følte seg usikker på produktene. Det er ikke tilfellet lenger. Nå er blåtann en stabil og effektiv måte å bruke mobiltelefonen på, sier Aspeli.

Parrot er en ny leverandør på blåtannsiden for RH Semitronic AS. De har et stort utvalg produkter som kan koples til blåtanntelefoner.

– De har markedets desidert største utvalg, fra det enkle til det mest avanserte – som blant annet kan brukes til flåtestyring innen transportbransjen, sier Aspeli.

Vi møter ham i nordhallen på CES i Las Vegas, der RH Semitronic har tre leverandører.

Ledende marint

– Boss Audio har en komplett produktlinje med radio/CD/DVD-spillere, forsterkere, høyttalere, kabler og alt utstyr som kreves i mobil lyd. Boss Audio er en av USAs største produsenter, og de har bemerket seg med å ha god kvalitet på produktene, gunstige priser og god design. I Norge har vi en god markedsandel med Boss Audio, spesielt innen forsterkere og basshøyttalere. Vi er dessuten landets ledende leverandør når det gjelder marin lyd, med utstyr fra Boss Audio, sier Aspeli.

Han forteller at Boss Audio kommer med bilanlegg med skjermer på 3,5 til 4,3 tommer i front som viser bevegelige bilder fra DVD-spilleren.

– Prismessig vil dette være en fordel for kunden. Yngre mennesker og yngre familier vil kjøpe disse, mener Aspeli.

Den tredje leverandøren til RH Semitronic er Clarion. De kommer med en såkalt innovasjonsspiller som ikke har DVD; enheten har radio, leser SD-kort og har USB-inngang for MP3-spillere.

– Denne lanseres i april. Vi forventer ikke at dette blir en stor artikkel i 2007, men det er en ny trend vi vet vil komme. CDen er på vei ut! sier Aspeli.

Han deltar på sin 19. CES, og sier messen har utviklet seg fra å være et mindre samlingssted med behagelig infrastruktur til å bli ”et ordentlig mas”.

– Første gang jeg var her var det 30.000 besøkende. I år er det 150.000. Det er køer over alt, og et stressende liv!