ÅRETS NORSKE LEVERANDØR 2023/2024: ENGMARK METEOR

Håvid Engmark i Engmark Meteor mottok prisen for «Årets norske leverandør 2023/2024». Foto: Tore Skaar

Engmark Meteor er kåret til «Årets norske leverandør 2023/2024». Finalister i kategorien er Electrocompaniet og TT Micro.

Publisert Sist oppdatert

Fagbladet Elektronikkbransjen har i samarbeid med eksperter fra detaljhandelen kåret årets produkt i 15 kategorier, og «Årets norske leverandør 2023/2024» ble Engmark Meteor. Dette er 20. år på rad bransjebladet står for kåringen, der også årets julegave utpekes. Egne fagjuryer har vurdert produktenes egenskaper, om de tilfører markedet noe nytt, og forventet popularitet hos det norske folk. Det hører også med i kriteriene at produktene må ha kommet i salg i Norge etter 1. januar 2022, og være tilgjengelig i handelen frem mot jul.

Jury i denne kategorien er:  Asle Bjerkebakke (Elon), Erik Heder-Midtgaard (Power), Erlend Stefansson (Komplett), Thomas Brandsnes (Elkjøp), Marte Ottemo (Elektronikkbransjen) og juryleder Stian Sønsteng (Elektronikkbransjen).

Se alle vinnere

Engmark Meteor

Håvid Engmark i Engmark Meteor AS produserer steketakker på Kaldbakken i Oslo. Foto: Stian Sønsteng

Engmark Meteor AS har siden 1955 produsert steketakker i Oslo. Selskapet, som i år kan feire sitt 95 års-jubileum, ble stiftet i 1928 av Magnus Engmark. I starten sto magasinkomfyrer for hoveddelen av produksjonen, inntil Egnmark utviklet den første elektriske steketakken. Utover 60-tallet produserte selskapet også stråleovner og gryteskap, men de spesialiserte seg snart på Meteor steketakker. Det familieeide selskapet ledes av Håvid Engmark, som er barnebarnet til grunnleggeren.

Finalister:

Electrocompaniet

Lasse Danielsen (t.v.) og Volker Hunger i Electrocompaniet under Oslo HiFi Show i mars. Foto: Stian Sønsteng

Electrocompaniet ble startet i 1973 på Lørenskog utenfor Oslo, og kan i år feire sitt 50 års-jubileum. I 2004 ble fabrikken flyttet til Tau utenfor Stavanger, i forbindelse med at det lokale selskapet Brødrene Nordbø AS ble nye eiere. Her utvikler selskapet sine egne hifi-produkter, og produksjonen skjer i samarbeid med WestControl som holder til i samme bygg. I Norge selges selskapets produkter gjennom Soundgarden, og viktige globale markeder er USA og Kina.

TT Micro

Gøsta Morin (f. v.), Sophie Lindvik, Bjørn Egil Brekke, Daniel Karlsson, Sondre Skarpmoen, Lasse Lie, Tore Vedvik, Ole-Hermann Berthelsen og Tom Vedvik i TT Micro/Modino under IFA 2023. Foto: Stian Sønsteng

TT Micro AS ble etablert i 2001 av brødrene Tom og Tore Vedvik, med salg av promilletestere. I 2008 lanserte de sin første radio, Pinell Supersound, som på fem år solgte i 100.000 enheter. Selskapet ble en betydelig leverandør av dab-radioer, og de er i år kommet med flere nye egenutviklede Pinell-modeller. I sommer ble selskapet kjøpt av Modino AS, og de 12 TT Micro-ansatte skal her drive videre med blant annet Pinell, promilletestere og mobiltilbehør, både for elektrofaghandelen, kiosk og bensinstasjoner.

Powered by Labrador CMS