Administrerende direktør Jan Røsholm (t. v.) i Stiftelsen Elektronikkbransjen på Vårkonferansen 2014. Til høyre foredragsholder Kyrre W. Kielland i Advokatfirma Ræder, som også skulle vært med på årets konferanse. Foto: Stian Sønsteng

VÅRKONFERANSEN AVLYST

Det som 17. til 19. april skulle blitt den 29. Kiel-konferansen i regi av bransjeforeningen, er avlyst på grunn av koronaviruset Covid-19.

Publisert

– Vi beklager dette, men slik situasjonen er har vi ikke noe reelt valg, sier administrerende direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Én måned før fristen var det 67 påmeldte, og Røsholm sier konferansen på Kiel-båten erfaringsmessig ville samlet 90 deltakere som arbeider innen ettermarkedet og verksted i bransjen.

– Dato for neste års konferanse er allerede satt; 9. til 11. april 2021, dette er som vanlig helgen etter påske, sier Røsholm.

På programmet sto blant annet lover og forordninger, sirkulærøkonomi som forretningsområde, synlighet på de digitale flatene, de stadig større kravene i ettermarkedet, samt presentasjoner fra leverandørene.

Dato for neste års konferanse er allerede satt; 9. til 11. april 2021

– Kiel-seminaret skulle vært avholdt for 29. år på rad, og således er det litt trist å avlyse, men beslutningen var enkel etter dialog med både Folkehelseinstituttet og kommunelegen i Oslo. Rådene derfra var entydige, og sannsynligheten for at vi alle hadde blitt satt direkte i karantene ved ankomst Oslo var tilstede, sier Røsholm.

Siden 1990

Vårkonferansen skulle blitt arrangert på Kiel-båten til Color Line 17. til 19. april. Foto: Color Line.

Arrangør av Vårkonferansen er Stiftelsen Elektronikkbransjen, som også er utgiver av fagbladet Elektronikkbransjen. Innholdet på konferansene er rettet mot verksted og ettermarked, og blant deltakerne er representanter fra verksteder, servicekjeder, forhandlerkjeder, leverandører og returselskap.

Et søk på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv, der samtlige utgaver av bransjebladet siden 1937 ligger søkbart tilgjengelig, viser at ElektronikkForbundet i 1990 arrangerte et dataseminar på Kiel-fergen M/S Kronprins Harald, med 78 deltakere fra 43 firmaer. I mai 1992 samlet verkstedgruppen i forbundet 60 deltakere til seminar samme sted, og hvis man tar utgangspunkt i denne konferansen skulle Kiel-seminaret for verkstedene i bransjen i år vært arrangert for 29. gang. I 2002 ble navnet «Vårkonferansen» brukt første gang, i og med at programmet i tillegg ble rettet mot handlere. Konferansen er siden 1992 blitt avholdt hvert år, de senere årene alltid helgen etter påske.

Følg med på elektronikkbransjen.no/kalender, og tips oss gjerne hvis vi mangler arrangement eller endringer på grunn av koronaviruset.

elektronikkbransjen.no/korona har vi samlet alle saker om hvordan spredningen av koronaviruset (Covid-19) påvirker bransjen.

Powered by Labrador CMS