ØKER MED ET FJERDE VAREMERKE

DeLonghi overtar salget av Dolce Gusto. De oppgraderer Kenwoods kjøkkenmaskiner, og lanserer det de kaller verdens beste stavmikser.

Publisert Sist oppdatert

– DeLonghi-gruppens posisjon i Skandinavia er stadig voksende. Spesielt i Sverige, men vi øker også i de andre landene, sier Marco Palumbo, som leder DeLonghi Scandinavia AB, når vi møter ham på IFA-messen i Berlin.

Han er spesielt godt fornøyd med utviklingen i det svenske markedet.

– Det er tre år siden vi etablerte DeLonghi Scandinavia AB. Den gangen hadde vi en ikke alt for sterk posisjon i Sverige. I dag er vi i Sverige nummer én innen kjøkkenmaskiner, og ikke langt unna å være størst på helautomatiske kaffemaskiner, sier Palumbo.

Vi vil styrke Dolce Gusto som varemerke, og satser sterkere på de dyrere modellene, fra medium og oppover

Når det gjelder Brauns kjøkkenprodukter, som DeLonghi-gruppen tok over for tre år siden, kan DeLonghi-sjefen melde om gode resultater i hele Norden.

– Også når det gjelder helautomatiske kaffemaskiner ser vi en voldsom vekst i hele Norden, sier Palumbo.

– Tar de helautomatiske kaffemaskinene markedet fra de porsjonsbaserte?

Palumbo drar på det.

– Kapselmaskinene har hatt en liten nedgang, men dette er ikke på grunn av økningen vi har hatt i de helautomatiske maskinene. Kundegruppene er ulike, og den store veksten vi ser på de helautomatiske maskinene i Norden stemmer over ens med posisjonen vi har som verdensleder.

Dolce Gusto inn i porteføljen

– Hvordan har posisjonen deres i Norge utviklet seg?

– Den er også økende. Vi ser at forbrukerne investerer mer penger på de enkelte produkt, og stadig kjøper bedre og mer avanserte maskiner, sier Palumbo.

– Vår sterke økning i snittprisen stemmer over ens med halvårstallene fra Stiftelsen Elektronikkbransjen, og er i tråd med DeLonghi-gruppens strategi om å være markedsleder, sier Martin Vinje, som i en årrekke har arbeidet med DeLonghi i Norge.

– Dere viser Kenwood, DeLonghi og Braun her på IFA, som dere har gjort de senere årene. Hva er neste steg for gruppen?

– Når det gjelder DeLonghi Scandinavia har vi fra 1. september overtatt salget av Dolce Gusto i Norden. Tidligere har disse blitt solgt av en lokal distributør, sier Palumbo.

Det er som kjent Wilfa som har hatt dette agenturet.

– Hvilke forventninger har dere til Dolce Gusto?

– Vi vil styrke Dolce Gusto som varemerke, og satser sterkere på de dyrere modellene, fra medium og oppover. Dette er premium-maskiner som lager premiumkaffe, sier Palumbo.

Samarbeid med Nescafé Dolce Gusto

Han sier den nordiske organisasjonen med dette vil få ansvaret for et fjerde varemerke.

– Vi vil dessuten samarbeide nært med det nordiske hovedkvarteret til Nescafé Dolce Gusto i København om markedsaktivitetene, sier Palumbo.

Når det gjelder Kenwoods kjøkkenmaskiner, sier Martin Vinje konsernet gjør et løft for disse.

– Dette globale ikon og markedsleder er de senere år blitt utsatt for noe vi ikke har vært vant til; nemlig konkurranse. Derfor har vi tatt grep for å komme lysår foran våre kjære konkurrenter, og vi lanserer et nytt konsept vi viser her fra IFA. Vi retter fokus på det vi alltid har hatt unikt; at det finnes over 20 ulike utstyrsdeler med hundrevis av muligheter til én maskin, sier Vinje.

– Dette er et nytt slagord dere lanserer her på IFA?

– Jeg vil heller si at man har overført de argumentene vi har brukt i Norden til en internasjonal plattform, sier Vinje.

Han viser til en undersøkelse om hva som er viktig for folk når de kjøper en ny kjøkkenmaskin.

Øker til 1.700 watt

– Det viktigste er motorkraften. Derfor kommer vi nå med en ny toppmodell, Chef Titanium, med 1700 watts effekt, der forgjengeren hadde 1500 watt. Vi har også lagt inn led-lys i maskinen, slik at man lett ser hva som er i bollen, sier Vinje.

– Hvilken økt konkurranse tenker du på?

– Tidligere var Kenwood nærmest alene på markedet, sammen med noen få andre aktører. Nå er det kommen en rekke nye inn. Vår fordel er den unike porteføljen med tilbehør, kapasiteten i bollen og kraften i motoren. Vi løfter nå konkurransekraften på alle disse områdene. Samtidig vil vi fremover ikke fokusere så mye på de ulike kombinasjonspakkene, men selge rene maskiner og tilbehøret som frittstående produkter, sier Vinje.

Unntaket blir toppmodellen, Chef Titanium, der det følger med en rekke tilbehør i esken.

Tidligere har Kenwood delt inn maskinene i Chef, med en bollestørrelse på 4,6 liter, og Major med 6,7 liter.

Alle blir Chef

– Nå blir navnet på alle maskinene Chef, men vi vil selge en XL-variant som erstatter Major. De kommer i ulike varianter, med motorer på 1.000, 1.400 og 1.700 watt. Den minste modellen, Chef med 1.000 watts motor og en bollestørrelse på 4,6 liter, vil møte konkurransen fra de fleste i markedet. Så beveger vi oss videre oppover, for dem som virkelig ønsker en god kjøkkenmaskin, sier Vinje.

Braun kommer med en ny stavmikser, med 1.000 watts motor.

– Da DeLonghi for noen år siden kjøpte husholdningsproduktene til Braun, besluttet gruppen å lage et ikonisk produkt. Dette arbeidet er nå sluttført, og vi er stolte over å kunne presenterte den mest avanserte stavmikseren på markedet; Braun Multiquick 9. I tillegg til vår egenproduserte motor på 1.000 watt har den produktfordeler som et aktivt blad, som gjør at man kan bevege dette opp og ned mens kanten på mikseren hviler mot bunnen av bollen eller kjelen. Det er faktisk vanskelig å beskrive brukeropplevelsen, den må nesten prøves. Vi har allerede drevet utdanning av kjedene, og har fått stor oppmerksomhet av de butikkansatte for denne, sier Vinje.

Powered by Labrador CMS