Braun °CoolTec

Pressemelding fra Procter & Gamble 12. juni 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Braun °CoolTec:

Den første barbermaskinen som legger hudirritasjon på is

Brauns toppmoderne °CoolTec er den første barbermaskinen som både barberer tett og nøyaktig og er perfekt for menn med ømfindtlig hud. Den nye teknologien kjøler huden ned under barbering istedenfor at huden varmes opp, noe som minsker de vanlige tegnene på irritert hud slik som svie, kløe samt rød og stram hud. I Norge er alpinesset Kjetil Jansrud ambassadør for CoolTec. Han har testet den nye barbermaskinen for å se hvordan kjøleelementet forhindrer sår og irritert hud.

Hemmeligheten bak innovasjonen er Brauns banebrytende Thermo-Electric-Cooling-teknologi (TEC), som forøvrig benyttes ved bygging av romfartøy og satelitter. I de fleste barbermaskiner kan varmen som oppstår fra motoren og friksjonen i selve barberhodet skape ubehag og irritasjon. Når °CoolTecs kjøleelement av aluminium, som ligger integrert i barberhodet, kommer i kontakt med huden, elimineres den kontinuerlige varmen som oppstår. Det gir en oppfriskende følelse og huden forblir uten irritasjon.

Braun °CoolTec er designet av verdensledende ingeniører og er godkjent av Dr. Marcus Maurer, professor i dermatologi og allergi samt forskningssjef ved senter for allergi ved Universitetssykehuset Charité i Berlin.

- Ved barbering kuttes hår så tett inntil huden som mulig, og barberhodet kommer i nærkontakt med huden, noe som kan føre til irritasjon og sårhet. Typiske tegn på irritert hud er svie, kløe og rød og stram hud. Gjennom å aktivt kjøle ned huden under barbering, minimerer Braun °CoolTec irritasjon som kan oppstå ved barbering, sier Dr. Maurer om Brauns nyeste innovasjon.

Kan forandre måten menn barberer seg på

- Lanseringen av °CoolTec er mer enn kun Brauns nyeste fremskritt; det kan også være den mest avanserte barbermaskinen noensinne," sier Peter Wallentin, PR Manager Braun Male Shaving Norden. - °CoolTec er ikke bare banebrytende teknologi. Fra det detaljerte håndverket av det soneinndelte gummierte grepet og det ergonomiske håndtaket til det dynamiske designet er °CoolTec den perfekte balansen mellom kvalitet, funksjonalitet og estetikk. Vi tror det kan forandre måten menn barberer seg på, mener Wallentin.

Kjetil Jansrud, en av verdens beste alpinkjørere, har testet °CoolTec.

- Huden min utsettes for tøffe og varierte værforhold når jeg trener og kjører konkurranser rundt om i verden, og jeg prøver å ta godt vare på den, sier Kjetil. Derfor er det viktig for meg å finne enkle løsninger som fungerer bra. °CoolTec passer meg strålende, fordi kjøleelementet forhindrer at jeg får irritert og sår hud når jeg barberer meg, sier han.

- Dessuten er jeg en gadget-mann, og jeg liker designet og teknologien bak Braun °CoolTec, avslutter Kjetil.

Braun °CoolTec har et trestegssystem som automatisk tilpasser seg konturene i ansiktet samtidig som den barberer både lange og korte hårstrå i ett og samme drag. Barbermaskinen er utstyrt med SensoBlade, spesielt utformet for å fange opp hårstrå som vokser i ulike retninger. Det gjør det mulig med en glatt og fin barbering med så få drag som mulig.

Braun °CoolTec kommer med en innebygget trimmer, som gjør det enkelt å stusse til skjegg og kinnskjegg. Braun °CoolTec lades opp på en time og gir 45 minutters trådløs barbering. Den finnes også tilgjengelig med en automatisk Clean & Charge-stasjon, som med et knappetrykk hygienisk renser, lader og smører barbermaskinen.

Braun °CoolTec er godkjent av Skin Health Alliance (SHA), en uavhengig ideell organisasjon som samarbeider med internasjonale dermaloger, forskere og vitenskapsmenn innenfor arbeid med hud.

Braun °CoolTec finnes i fire modeller – CT2s, CT2cc, CT4 og CT5cc – med anbefalt utsalgspris fra kr. 1.599 for CT2 til kr. 1.999 for premiummodellen CT5cc. Alle modellene er tilgjengelig i butikk fra og med august 2013.

Powered by Labrador CMS