Adam Drane i Monster Europe med Master Blaster, som han vil satse alt på å få ut i norske butikker før sommeren. Foto: Stian Sønsteng
Adam Drane i Monster Europe med Master Blaster, som han vil satse alt på å få ut i norske butikker før sommeren. Foto: Stian Sønsteng

DENNE MÅ UT FØR SOMMEREN

Monster slipper Master Blaster, der ti høyttalere kan spille sammen, og SuperStar-familien der musikkvalget kan styres med stemmen.

Publisert

– Blåtannhøyttaleren Master Blaster er en del av Blaster-familien, som vi har hatt stor suksess med det seneste året. Storebroren Blaster kommer nå i ny utgave, Black, som gir en rundere bass også når man spiller på lavere volum. Med i familien er også Ravebox, som har lys som synkroniseres med musikken. Det minste familiemedlemmet er Firecracker, og kommer også med innebygd lommelykt, sier Adam Drane i Monster Europe.

Vi møter den glade briten på CES-messen i Las Vegas, der han avslører at han kjenner godt til Monsters posisjon i det norske markedet.

Det viktige er å få en bærbar høyttaler som dette ut i butikkene før sommeren, spesielt i Norge siden dere er så mye utendørs

– Master Blaster kommer til Norge i april-mai. Det viktige er å få en bærbar høyttaler som dette ut i butikkene før sommeren, spesielt i Norge siden dere er så mye utendørs. Behovet er ikke riktig det samme hos oss i Storbritannia, siden vi har så mye regn, ler Drane.

Ut før sommeren

Tre av de fire familiemedlemmene i SuperStar-serien, med stemmestyringen MonsterTalk powered by Melody. Foto: Stian Sønsteng.
Tre av de fire familiemedlemmene i SuperStar-serien, med stemmestyringen MonsterTalk powered by Melody. Foto: Stian Sønsteng.

– Hvordan er markedet for Monster i Norge?

– Primært er vi størst innen kabler og høyttalere, og vi vokser innen hodetelefoner. De seneste par årene har vi økt i Norden, og i Norge spesielt. Vi har gode partnere med nøkkelspillere i detaljhandelen, men er selvsagt alltid på jakt etter nye kanaler, som kan være med å fortelle den unike Monster-historien. I Norge har folk kjent til Monster lenge, og det har hjulpet oss med veksten i hele Norden. Vi har to distributører i Norge; Brightstar som vi har et globalt partnerskap med, samt Interconnect som Monster har arbeidet med siden før jeg ble født. Gutta der har solid erfaring innen både audio og kabler, og vi er dem stor takk skyldig for arbeidet de har gjort med Monster, sier Drane.

Prisen for Master Blaster blir rett under 3.000 kroner.

– Vi snakker ikke om den rimeligste høyttaleren?

– De koster kanskje litt mer, men de er verdt det. Når du sammenligner våre høyttalere med konkurrentene, for eksempel JBL, vil du oppleve at vi gir mye mer og bedre lyd for de samme pengene. Vi gjennomfører hele tiden tester med sammenlignbare produkter, og opplever hver gang at det er ingen som gir i nærheten av den samme lyden for de samme pengene, sier Drane.

MonsterTalk powered by Melody

SuperStar-serien er helt ny, og kommer i butikkene i vinter.

Ifølge Monster er stereofunksjonen så god når du spiller på to SuperStar-høyttalere samtidig, at det dannes en fantomkanal i senter. Foto: Stian Sønsteng.
Ifølge Monster er stereofunksjonen så god når du spiller på to SuperStar-høyttalere samtidig, at det dannes en fantomkanal i senter. Foto: Stian Sønsteng.

– Det finnes mange høyttalere med stemmestyring, men ingen familie som dette. De har ikke Alexa eller Google, som er fint nok hvis du vil bruke høyttaleren til å åpne garasjeporten eller skru på lysene. Vi har i stedet lagt vekt å lage høyttalere som hjelper deg finne musikken du vil spille, i tråd med det Monster står for. Vi har derfor inngått et partnerskap med selskapet bak appen Melody, som er en musikkassistent. Denne kopler seg til ulike strømmetjenester, som for eksempel Spotify, så kan du bruke Melody-appen for å finne musikken din. Vi kaller dette MonsterTalk powered by Melody, og du kan bruke stemmen til å be om en spesifikk sang eller spilleliste. Dette er mulig også på flere av våre hodetelefoner, sier Drane.

SuperStar-familien består av fire modeller: S100, S200, S300 og S400.

– De har et solid og kompakt utseende, er alle IPX7-sertifisert og flyter hvis du mister dem i vannet. Prisen er ennå ikke fastsatt, men det blir trolig fra 60 til 200 euro, sier Drane.

– Kan du kople sammen flere av dem, også i stereo?

– Du kan parre to av dem, også i stereo med høyre- og venstrekanal, og dette fungerer så godt at det skapes en fantomkanal i midten – noe som gir en unik lytteopplevelse. Vi har faktisk planer om å lage et butikkmateriell, der kundene lures til å tro at en tredje og ikke påslått høyttaler i midten også spiller, sier Drane.

Storebror S400 kan spille sammen på inntil åtte enheter. Master Blaster kan spille sammen med inntil ti enheter, mens Blaster ikke har denne funksjonaliteten.

Powered by Labrador CMS