Malin Spjut i Unisynk med den nye kabelsnella som gir 75W kablet lading til USB-C og 10W trådløs lading. Foto: Stian Sønsteng

KABELSNELLE MED TRÅDLØS LADING

– I vår datalader på 75W med USB-C har vi fått plass til en trådløs lader på 10W, i ei snelle med plass til tre meter kabel, sier Malin Spjut i Unisynk.

Publisert

Hun er skandinavisk salgssjef og partner i det svenske selskapet Universal Creation AB, med hovedkontor i Stockholm, som har varemerket Unisynk. Selskapet har produkter i tre hovedkategorier; mobilholdere til bil, ladere og kabler, og vi møter henne på Elkjøps opplæringsmesse Campus Tech. Her viser hun blant annet en prototyp på Computer Charger 75W, som kommer i handelen i september til 800 kroner.

Unisynk Qi-lader til frontrute. Pris: 700,- Foto: Unisynk.

– Vi er etter det vi vet de første som har lykkes i å bygge inn trådløs lading i en datalader. Denne er Qi-sertifisert og gir 10W trådløs lading. Enheten er tynn og portabel, glir lett ned i en veske, samtidig som vi har fått plass til tre meter kabel i snella. Den gjør det enkelt å justere lengden på kabelen, lik at man slipper å ha den liggende og slenge, og samtidig som man lader datamaskinen kablet kan man trådløst lade mobilen, sier Spjut.

Unisynk Qi-lader til dashbord. Pris: 700,- Foto: Unisynk.

Prototypen hun viser på Gardermoen i juni er litt større enn det endelige produktet.

Unisynk ble etablert i Stockholm for sju år siden, og startet med mobilholdere for bil, utviklet og produsert i Sverige. Det seneste året har de de utvidet porteføljen med flere ladeprodukter og mobiltilbehør, utviklet i Sverige og produsert i Asia, og nå lanserer de data- og multiladere for USB-C med tilhørende kabler.

Produksjon i Sverige og Asia

– Wireless Charging Pad er på størrelse med en snusboks, og gir 10W trådløs lading. Den har en overflate som gjør at mobilen ikke glir av den, en chip som gjør ladingen rask, og vi gir fem års garanti på denne, sier Spjut.

Unisynk dual USB billader QC3/2.4A. Pris: 280,-.

Vi er etter det vi vet de første som har lykkes i å bygge inn trådløs lading i en datalader

Et tredje produkt er 12V-laderen med to USB-utganger, der den ene har Qualcomms Quick Charge 3.0 og den andre 2,4A, med en total uteffekt på 30W.

– Den er kjemperask, og har i tillegg en ledlampe som indikerer nivået på bilbatteriet, med hvitt, gult og rødt lys. Portene har også led, og prisen er 300 kroner, sier Spjut.

På Campus Tech viser hun også Unisynks første produkt som er produsert både i Sverige og Asia.

– Mobilholderne våre lager vi selv i Stockholm, mens alt som inneholder elektronikk og koples til strøm er laget i Asia. Nå kommer vi med mobilholdere med trådløse Qi-ladere på 10W. Plasseringen av laderen er justerbar, og kan tilpasses hvor den trådløse ladingen sitter på mobilen. En fordel med at den trådløse laderen sitter løst er at man unngår overoppheting, og prisen er 700 kroner, sier Spjut.

Unisynk Wireless Charging Pad er på størrelse med en snusboks, og gir 10W trådløs lading. Pris: 300,- Foto: Unisynk.

Til nå har Unisynk kun levert produkter til det nordiske markedet, men Spjut sier de har planer om å ekspandere til andre marked.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2019, som ble distribuert 28. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS