Malin Spjut (t. v.) og Anna Wootz i Universal Creation AB viser mobilladere og kabler fra Unisynk på Elbit. Foto: Stian Sønsteng
Malin Spjut (t. v.) og Anna Wootz i Universal Creation AB viser mobilladere og kabler fra Unisynk på Elbit. Foto: Stian Sønsteng

LADERE OG KABLER AV HØYERE KVALITET

– Unisynk startet med svenskproduserte mobilholdere til bil, og lanserer nå en ny serie mobilladere og -kabler av beste kvalitet, sier Malin Spjut.

Publisert

Hun er skandinavisk salgsdirektør og partner i det svenske selskapet Universal Creation AB, med hovedkontor i Stockholm, som har varemerket Unisynk. Selskapet har produkter i tre hovedkategorier; mobilholdere til bil, ladere og kabler, og vi møter dem på Elbit-messen, som er en del av Elkjøps Campus-arrangement på Gardermoen i juni.

– Selskapet ble etablert for seks år siden i Stockholm, med en ambisjon og et ønske om å lage riktig godt mobiltilbehør. Vi ønsket å endre hvordan man ser på dette, der det har vært mye bruk og kast, og begynte med mobilholdere til bil. All utvikling og produksjonen foregår i Sverige, sier Spjut til fagbladet Elektronikkbransjen.

Når vi møter henne på Elbit, viser hun mobilholderne, men lengst fremme på bordet ligger de nye mobilladerne og -kablene.

Vi samarbeidet med så godt som hele den svenske bilbransjen i forbindelse med mobilholderne, og de ønsket at vi også skulle tilby strømprodukter

– Disse holder industristandard, sier Spjut.

Med det mener en svenske et komponentene som er brukt har en lengre livslengde enn i kommersielle produkter.

Det hele startet altså med mobilholdere til bil.

Globis hos Elkjøp

– Av alle ting man kan begynne å produsere, startet vi med dette. Årsaken er at min kollega Johan, som er en av grunnleggerne, skulle kjøpe sin første bil. Han oppdaget, som ingeniør, at det ikke fantes noen riktig gode mobilholdere på markedet. Alt var produsert i Kina, og så stort sett likt ut. Han tenkte at her lå det en mulighet til å lage noe riktig bra, sier Spjut.

Halvannet år senere kom selskapet med sitt første produkt for strøm.

– Vi samarbeidet med så godt som hele den svenske bilbransjen i forbindelse med mobilholderne, og de ønsket at vi også skulle tilby strømprodukter, sier Spjut.

I dag samarbeider Universal Creation AB også nært med Elkjøp.

– Vi har utviklet ladestasjonen Globis sammen med dem, sier Spjut.

Denne er kuleformet, med en diameter på 12 cm, og har seks 2,8A USB-porter og en 32 bit Cortex-prosessor som skal gjøre det mulig å lade uten fare for overoppheting. Prisen på denne er 1.200 kroner.

Smalest vegglader

– Vi har også gått inn med vanlig mobiltilbehør, som multiladere, kabler og ladere. Nå lanserer vi her på Campus til Elkjøp en ny serie sikre kabler og veggladere med industristandard, med en høyere kvalitet som skal holde i fem år, med smarte ekstrafunksjoner, sier Spjut.

Kanskje verdens smaleste vegglader på 2,4A og 12W (230,-) og treports-laderen som kommer i sort og hvitt, med låsbart veggfeste (500,-), fra Unisynk. Foto: Stian Sønsteng.
Kanskje verdens smaleste vegglader på 2,4A og 12W (230,-) og treports-laderen som kommer i sort og hvitt, med låsbart veggfeste (500,-), fra Unisynk. Foto: Stian Sønsteng.

På Elbit viser hun veggladere og kabler. Kablene er i kevlar og forsterket nylon, med fargekode slik at de er lettere å skille fra hverandre. Lightning er blå, mens USB-C er oransje, og kablene koster 250 kroner.

– De har til og med blindeskrift, sier Spjut.

Hun viser også det hun mener er verdens smaleste vegglader på 2,4A og 12W. Den har en led-lampe i USB-kontakten, og koster 230 kroner.

– Vi har også en treports-lader, som kommer i sort og hvitt, og man får med et veggfeste som kan låses, slik at laderen eller kablene ikke blir stjålet. Prisen er 500 kroner, sier Spjut.

De tre portene er på 2,4A, den ene går opp til 3,0A.

Mens mobilholderne til Unisynk er produsert i Sverige, er de elektriske produsentene laget i Kina.

– Men, all utvikling skjer i Stockholm, sier Spjut.

Powered by Labrador CMS