Hridann Chawla med nye LG Wash Tower. Foto: Stian Sønsteng

VASKETÅRNET SPARER TID OG PENGER

– Siden maskinene snakker sammen, gjør varmepumpen tørketrommelen klar før vasken er ferdig. Dette sparer både tid og penger for kunden.

Publisert

Det sier Hridann Chawla, som er produktkonsulent for LG i Norge.

På Elkjøps opplæringsmesse Campus Home, viser han LG Wash Tower.

– Dette er et kombinert system, med tørketrommel og vaskemaskin i én enhet. Dette er som et vasketårn med stableramme, men i en mer elegant løsning. Maskinene snakker godt sammen, og energien og varmen fra vaskemaskinen brukes til å varme opp tørketrommelen, slik at denne er klar til bruk når vasken er ferdig. Dermed sparer kunden både tid og penger på strøm, sier Chawla til fagbladet Elektronikkbransjen.

Prisen er 29.000 kroner.

12 og 10 kilo

– Dette er en rimeligere løsning enn å kjøpe to tilsvarende og frittstående maskiner, og sette dem opp i en stableramme, sier Chawla.

– Dette er en stor og tung maskin å flytte, med sine 128 kilo?

Varmen fra vaskemaskinen brukes til å varme opp tørketrommelen

– Det er jo det, men det er også de store kjøle- og fryseskapene våre. Dette handler bare om å finne gode logistikkløsninger, og dette er forhandlerne allerede flinke til, sier Chawla.

Kapasiteten er 12 kilo på vask, og 10 kilo tørk. Vaskemaskinen har energiklasse A, mens tørketrommelen er A+++.

– På en tradisjonell løsning betjenes tørketrommelen på panelet helt på toppen. I vårt nye vasketårn er all betjening samlet i ett panel mellom maskinene, som gjør det veldig enkelt å betjene dem. Samtidig har maskinen en veldig god integrasjon med ThinkQ-appen vår, sier Chawla.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS