VIL BETALE FOR SKJULT LYD

– En trend hos Canton er at folk er villig til å betale for komplette Hi-Fi-møbler med alle høyttalere og uten synlige kabler.

Det sier daglig leder Ståle Andersen hos Canton-importøren Njål Hansson AS. Canton samarbeider med møbelprodusenten Spectral, og alle Hi-Fi-møblene fra denne produsenten blir forsynt med Canton-høyttalere og produsert i Tyskland.

– All lyd kommer fra selve møbelet. Dette kan være en dyr løsning, men vi ser at mange er villige til å betale for å få alt skjult. Omsetningen av slikt utstyr er økende, sier Andersen.

Tokanal

Når det gjelder tradisjonelle Hi-Fi-høyttalere, er trenden hos Canton i Norge at det selges mer tokanals stereo. I tillegg holder omsetningen av små hjemmekinoanlegg seg godt. Utviklingen her går i retning av pakkeløsninger med såkalt virtuelle anlegg, der alt er i front med 2.1-anlegg uten behov for refleksjon fra vegger. Disse anleggene inneholder enten en lydplanke, eller to høyttalere pluss en bassenhet.

– Det virker som stadig færre kunder vil ha bakhøyttalere, sier Andersen.

Til tross for nedgangen i anlegg med mange høyttalere, opplever Njål Hansson god vekst i omsetningen av høyttalere fra Canton. Andersen forteller at høyttalersalget var stort i fjor, og at det ser ut til å bli enda bedre i år. Njål Hansson har bred distribusjon av Canton-produktene til kjeder og frittstående handlere. Høyttalerne blir imidlertid ikke levert til de to Hi-Fi-kjedene i Norge. Disse kjedene har sine egne merker.

På IFA presenterte Canton en ny høyttalerserie i det øverste prissjiktet. Utover dette kommer flere høyttalermodeller i en rekke farger, og Andersen fremhever hvitt som en trend. Hvitt går også igjen i mange av Hi-Fi-møblene.

Lyddistibusjon

Canton-fabrikken markedsfører også sender- og mottakerutstyr for distribusjon av lyd til høyttalere. Systemet heter WA100. Det består av en sender og en mottaker. Poenget er å slippe kabler i rommet til bakhøyttalere.

– Dette utstyret kan også brukes i et vanlig stereooppsett og selvfølgelig også til en TV som skal ha ekstra lydsystem. Dette er en lettvint og god løsning. Her er en digital forsterker som yter god effekt. I tillegg er dimensjonene små, sier Andersen.