VIRTUELLE LYDPAKKER fra Canton

Digital Movie var stikkordet hos den tyske høyttalerprodusenten Canton på IFA.

– Digital Movie er virtuelle lydpakker med omgivelseslyd. Meningen er at folk skal slippe senter- og bakhøyttalere, omgivelseseffekten skal komme kun fra en høyttalerenhet. Systemet er veldig enkelt og du trenger kun en lydkilde som du kopler til enheten. Den har alt du trenger av tilkoplinger og inkluderer også forsterker og radio, sier produktsjef Ståle Andersen hos Canton-importøren Njål Hansson AS.

Anlegget er beregnet på å virke uten hjelp av refleksjoner fra veggene i rommet. Han mener det er mer enn bra nok for de aller fleste som satser på høy lydkvalitet og legger vekt på at det også er godt for avspilling av musikk.

På markedet kommer nå to nye Digital Movie-anlegg fra Canton, DM-70 og 90. De foregående modellene har hatt separat bassenhet. Nå er den integrert i enheten. Begge modellene har pianolakk.

Spectral

Spectral er et nytt merke hos Njål Hansson.

– Dette merket står for klasse, design og veldig fine møbler. Produktutvalget består av alt fra enkle TV-bord til gedigne møbler med innebygde høyttalersystemer. I noen av enhetene er det innebygde Canton-høyttalere. Spectral bruker både tre, stål og sikkerhetsglass som materialer. Glasset leveres i forskjellige fargenyanser, forteller Andersen.

Det er lagt spesiell vekt på bevegelsesdemping av dører og skuffer.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.7/2008