Panasonic X-serie

Pressemelding fra Panasonic 10. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Panasonic disker opp med nye videokameraer

Lanseringen av Panasonics nye videokameraer er et av årets høydepunkter for alle filminteresserte. I år presenteres hele seks nye modeller, og oppgraderingene er mer omfattende enn vanlig. Ikke minst når det gjelder den avanserte X-serien, som er utstyrt med mye ny profesjonell teknologi. HC-X900 og HC-X800

Øverst troner den eksklusive X-serien, der modellene X900 og X800 overtar etter de tidligere SD900 og SD800. Men egentlig har de ikke arvet så mye fra sine forgjengere. Bildesystemet 3MOS Pro er helt nytt og medfører store endringer gjennom hele kameraet. Det allerede roste f1.5 Leica Dicomar-objektivet er oppgradert med avansert Nano-belegg som effektivt eliminerer skygger og reflekser.

Bildeprosessoren Crystal Engine Pro II er lynrask, noe som er helt nødvendig for å kunne håndtere den enorme pikselmengden – den nye sensoren Advanced 3MOS avgir opptil fire ganger så mye informasjon som vanlig Full HD. Dette er også nøkkelen til den helt enestående fargemetningen og detaljrikdommen. Også ved svært lav belysning gir 3MOS Pro-systemet en lys og klar gjengivelse med hele 40 % lavere bildestøy sammenlignet med forgjengerne.

Den optiske bildestabiliseringen har gjennomgått en grundig revisjon og reduserer uskarpheter til et minimum gjennom hele registeret fra vidvinkel til den kraftige zoomen. HYBRID O.I.S. + er betegnelsen på systemet som til og med kompenserer for bevegelser som oppstår når du går og filmer samtidig.

De største forskjellene mellom X900 og X800 kan sies å være at toppmodellen har en LCD-skjerm på hele 3,5 tommer og en glimrende søker med 230 000 piksler. Den kan også ta opp 5.1-lyd, har inngang for mikrofon og hodetelefoner, tilbehørssko og er dessuten utstyrt med en manuell ring med en rekke andre spennende og for mange nødvendige finesser.

HC-V700

Nye V700 har f1,8 Leica Dicomar-kvalitetsoptikk med en vidvinkel på hele 28 mm, som kombinert med den følsomme og smarte FSI-sensoren gjør det mulig å filme med fantastiske resultater også innendørs samt i svakt lys. V700 er for øvrig et meget habilt videokamera et sted mellom X-serien og de noe enklere modellene. Ikke minst imponerer zoomoptikken med opptil 46x i Intelligent Zoom-modus. V700 har også inngang for ekstern mikrofon og er utstyrt med tilbehørssko, noe mange setter stor pris på. Felles for X900, X800 og V700 er muligheten til å filme 3D ved bare å montere en 3D forsatslinse (tilbehør). Det nye AVCHD 3D-formatet gjør det enkelt å spille av filmene hjemme på kompatible skjermer og Bluray-spillere.

HC-V500

Nye V500 er en avansert mellommodell som blant annet har en zoomoptikk med 50x ytelse i Intelligent Zoom-modus. Takket være den glimrende bildestabiliseringen med HYBRID O.I.S.+ er den en seriøs utfordrer i sin klasse. V500 er dessuten å få i en utgave med innebygd flashminne på 16 GB, og heter da V500M. V500 vil være å få i fargene svart og rød.

HC-V100

Et fantastisk lett og kompakt videokamera som enkelt får plass i en liten veske eller i jakkelommen. Batterikapasiteten på opptil 165 minutter gjør også at det er fleksibelt og enkelt å ha med seg på reiser. V100 blir lansert i en hvit og en svart utgave.

HC-V10

Også den aller minste og enkleste modellen i serien overrasker med både ytelse og finesser som for eksempel HD-kvalitet i MP4-format og hele 63x optisk zoom. V10 vil være få i svart og rød. Kameraene vil være ute i butikkene i mars. Prisen på kameraene foreligger ikke ennå.