Samsung Smart TV og Smart Hub

Pressemelding fra Samsung 7. januar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

TV-er for ethvert behov:

Smartere enn noensinne

I dag presenterer Samsung en ny æra av underholdning. Nytt design, større skjermer, bedre bildekvalitet og betydelig smartere med en helt ny plattform for Smart Hub – slik kan årets nye Smart TV oppsummeres. På Samsung viser Samsung frem LED, OLED, og UHD − så uavhengig av hva man foretrekker får du store TV-opplevelser. Antallet modeller over 60 tommer øker, i tillegg til en UHD-modell på hele 110 tommer, S9000.

Smart Hub – en interaktiv opplevelse

Nye Smart Hub fra Samsung redefinerer Samsung hva TV er. Med funksjonen S-recommendation trenger du hverken zappe mellom kanaler eller gå gjennom TV-guiden. TV-en foreslår nemlig serier og filmer basert på dine seervaner. Ved hjelp av et nytt grensesnitt som baseres på fem seksjoner * er det enkelt å søke blant seksjonene, som alle har et eget tema: En for VOD-filmer, en for media, som dine bilder og musikk, en for apper, en for sosiale medier og en for det du ser på for øyeblikket.

I fjor lanserte Samsung tale- og bevegelsesstyring for første gang.  I år tas neste skritt i denne utviklingen, da TV-en får et mye større ordforråd, og til og med kan styres ved å sveipe med hånden på skjermen eller zoome ved å bruke begge hendene samtidig.

På CES viser Samsung også frem til mye omtalte og unike Evolution Kit. Den lille boksen som kobles til på baksiden av din Smart TV** gjør at du kan oppgradere TV-en din og få tilgang på den siste versjonen av Smart Hub og tjenestene som finnes der. Planen for Evolution Kit strekker seg per i dag til 2016, så hvert år frem til det kommer Samsung til å lansere et nytt Evolution Kit. Når Evolution Kit lanseres i Norden er ennå ikke bestemt, men målsetningen er at det skjer i løpet av andre kvartal 2013. Ved hjelp av Samsungs nye sdk 4.0, et kit for softwareutvikling, er det fra og med i år også mulig å utvikle software for Smart TV via Linux og Mac, i tillegg til Windows.

Samsungs nye Smart TV er i butikk fra andre kvartal 2013.

* 1) On TV 2) Movies & TV Shows 3) Photos, Videos & Music 4) Social 5) Apps.   

** Gjelder 2012-modellene ES7005, ES8005, ES9005 samt E8005.

Om Samsung Smart TV og Smart Hub

Samsung Norden har som ambisjon at apper og tjenester i Smart Hub skal være tilgjengelige for så mange modeller og modellserier som mulig. I Smart Hub er det tjenesteleverandøren som utvikler og eier appen, og er dermed ansvarlig for innhold og tilgjengelighet, akkurat som med Google Play og andre plattformer. På samme måte som på andre plattformer er også noen tjenester og applikasjoner betaltjenester.

Smart TV krever internettilkobling.  Samsung anbefaler å alltid ha den siste mykvaren i TV-en. Tilbudet og tjenestenes tilgjengelighet kan også forandre seg, og vil variere mellom Samsungs ulike modeller, modellserier og regioner. For å få tilgang til Smart TV-tjenestene må brukeren akseptere Samsungs brukervilkår og policy for personopplysninger. Nettleseren i Samsungs Smart TV har noen tekniske begrensninger når det gjelder videotjenester, og skal derfor ikke sammenlignes med nettleseren i en PC.

Powered by Labrador CMS