Panasonic Toughpad FZ-M1

Pressemelding fra Panasonic 7. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

PANASONIC LANSERER VERDENS FØRSTE ROBUSTE, VIFTELØSE 7 TOMMERS NETTBRETT MED INTEL CORE i5 PROSESSOR OG WINDOWS 8.1 Pro

Det lille, lette og vifteløse nettbrettet er perfekt for ansatte på farten og vil erstatte de gamle PDAene

Panasonic lanserte i dag verdens første vifteløse og robuste syv tommers nettbrett med 4. generasjon Intel® CoreTM i5 vProTM prosessor og Windows 8.1 Pro. Syv tommers nettbrett er blant markedets raskest voksende markedssektorer.

Med Toughpad FZ-M1 har Panasonic kombinert mobilitet og fleksibilitet med sitt robuste og forretningsfokuserte design for å utvikle det tynneste* og letteste* syv tommers nettbrettet i lommeformat på markedet.

Thoughpad FZ-M1 er designet for ansatte på farten, og er en fleksibel og brukervennlig erstatning til de gamle robuste PDA-enhetene som brukes innen logistikk, transport, detaljhandel, produksjon, myndigheter og nødetater.

Det første robuste nettbrett med Intel® CoreTM i5

Toughpad FZ-M1 er det første vifteløse nettbrettet med 4. generasjon Intel® CoreTM i5-4302Y vProTM prosessor. Denne kraftige nye prosessoren hører til Intel® Core TM i5 CPU serien, som leverer eksepsjonell ytelse med et lavt energiforbruk på kun 4,5 Watt (sammenliknet med 15 Watt som er vanlig), noe som holder temperaturøkningen til et minimum. Toughpad FZ-M1 kommer med 4GB RAM (8GB er tilgjengelig) og 128 SSD (256 SSD er tilgjengelig).

I midten av 2014 vil det også være en lettere versjon av Toughpad FZ-M1 tilgjengelig med den siste Intel Celeron prosessoren og Windows 8.1.

Med en vekt på kun 540 gram er den 18mm tynne Toughpad FZ-M1 også svært fleksibel med konfigurasjonsporter og integrert utvidelsesmodul for virksomheter. Enheten kan konfigureres og tilpasses akkurat de behov virksomheten har og forvandles fra et nettbrett til et mobilt verktøy for vertikale applikasjoner. De konfigurerbare integrerte mulighetene inkluderer 4G mobilt bredbånd, GPS og docking med antenne for kjøretøy. De integrerte utvidelsesmodulene for virksomheter inkluderer Mini-Serial, LAN, NFC, Smartcard-leser, 1D/2D strekkodeleser, UHF RFID og ekstra batteri som kan byttes uten å skru av enheten. Standardutstyr som leveres med Toughpad FZ-M1 inkluderer en full størrelse USB 3.0, Micro SD, Headset, DC-In og microSIM.

Uovertruffen skjermvisningskvalitet

Ved hjelp av den nyeste LCD-teknologien tilbyr Toughpad FZ-M1 uovertruffen skjermvisningskvalitet for nettbrettbrukere som arbeider inne eller utendørs. Enheten har ekstra bred innsynsvinkel, forsterket glass, høy kontrast og 500cd/m² høy lysstyrke kombinert med Panasonics antirefleksbelegg. Enheten har ti-fingers multi-touch berøringsskjerm og er spesialbygget med WXGA (1280x800) skjermoppløsning for å prestere godt i alle lysforhold.

Liten, men ikke mindre robust

Toughpad-serien har likende holdbarhet og kvalitetsstandard som Panasonics robuste Toughbook-serie. Toughpad FZ-M1 er falltestet fra 150 cm og har i tillegg en IP65 rangering for motstand til støv og vann, og fungerer effektivt i temperaturer fra -10 til +50 °C.

Lang batterilevetid og mulighet for batteribytte

Med innebygd batterispareteknologi som for eksempel lyssensor, kan Toughpad FZ-M1 fungere i åtte timer på sitt utskiftbare batteri med kun to timers ladetid. For de som må jobbe lenger, kan et ekstra batteri byttes uten å skru av enheten ved hjelp av de konfigurerbare portalternativene.

Kamera- og konferansemuligheter

For brukere som har behov for videokonferanser eller å ta bilder for å dokumentere arbeid i felten, er FZ-M1 utstyrt med et to megapiksel web-kamera med stereomikrofon i front og fem megapiksel kamera bak. Et ekstra åtte megapiksel kamera bak er også tilgjengelig som ekstrautstyr.

Designet for i dag med tanke på fremtiden, er Toughpad FZ-M1 optimalisert for tilkobling uansett lokasjon og inkluderer en valgfri Gobi 5000 modul for 4G/LTE, samt Bluetooth® v4.0 og Wireless LAN. Valgfri dobbel antennekontakt muliggjør for trådløs tilkobling gjennom kjøretøyets docking for bedre og mer stabil trådløs ytelse. Ved å bruke skrivebordsdocking til FZ-M1 har enheten mulighet og fleksibilitet til å bli en fullverdig desktop erstatning.

Utstyrt med Microsoft Windows 8.1 Pro operativsystem, kan bedriftskunder dra nytte av de siste forbedringene i brukerfunksjonalitet og fordelene med Windows 8.1 Pro. Windows 7 er også tilgjengelig hvis ønskelig. Når Microsofts utvidet støtte for Windows XP avsluttes i april 2014, er den nyeste Windows 8.1 Pro og 7 versjonene et godt alternativ for bedrifter som ønsker å oppgradere maskinvaren.

Jan Kaempfer, Europeisk markedssjef for Panasonic Computer Product Solutions, sa: «Toughpad FZ-M1 bruker førsteklasses teknologi og produksjon for å skape et kraftig, vifteløst syv tommers nettbrett i lommeformat designet for virksomheter innen mange forskjellige industrimiljøer. Enten det bidrar til å gi togpassasjerer billetter og oppdaterte togtider eller støtte politiet med en rask, enkel og effektiv måte å bruke nettbrett til fots eller i patruljebiler, er Toughpad perfekt for disse formålene.

Skreddersy din Toughpad med tilbehør

For å sikre at ansatte på farten får det beste ut av sine Toughpad FZ-M1 finnes det en hel rekke spesiallaget tilbehør som blir tilgjengelig ved lansering. Blant annet skrivebordsdocking, docking til kjøretøy, batterilader for flere batterier, skulder-, hånd- og roterende reimer, bæremapper og en passiv penn. 

Toughpad FZ-M1 er tilgjenglig fra februar 2014 til en veiledende pris på 1.599 Euro.

* Fra 6. januar, blant syv tommers hel-robust Windows nettbrett

Powered by Labrador CMS