Sony Action Cam

Pressemelding fra Sony 7. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nytt sprutsikkert videokamera med HD-kvalitet

Fra bratte skiturer, fart og spenning på motorbanen til gjørmefylte sykkelstier – det nyeAction CamHDR-AS100V tilfredsstiller sulten på de ekstreme opplevelsene. Sonys nyeste bærbare HD-videokameraer er laget for adrenalinspekket moro på veien, nedover fjellet eller i vannet. Den slanke utformingen skjærer gjennom luft og vann med mindre motstand, og det sprutsikre kamerahuset gjør at du ikke trenger et ekstra vanntett deksel for å takle våte sykkelstier. Med et stilig hvitt design, reflekterer Action Cam solens stråler når du flyter på bølgene eller over sanddynene.

Etter opptak er det enkelt og morsomt å redigere dine actionfylte øyeblikk med PlayMemories Home-programvaren for Windows eller Mac som er tilgjengelig for gratis nedlastning. Du kan til og med kartlegge dine eventyr med en GPS-sporing som tegner opp ruten du har kjørt i en kartvisning og som viser speedometeret på skjermen. PlayMemories Home lar deg også slå sammen opp til fire videoer og redigere opptak gjort i høy hastighet.

Når du suser ned skibakken eller nedover dumpete stier med sykkelen, sikrer Advanced SteadyShot at opptakene blir stødige og klare med en 2,5x ytelsesforbedring sammenliknet med forgjengeren. Mer effektivt enn noensinne, spesielt ved mekanisk vibrasjon fra motorsykkel eller firehjuling.

Action Cam kan også ta opp høykvalitets video i høye hastigheter som 120 fps eller 240 fps med lyd. Etterpå kan du spille av opptaket i normal hastighet for en «slow-mo»-visning av BMX sykkelsaltoer eller skateboard-stunt.

For første gang kan også opp til fem Action Cam AS100V-enheter kontrolleres trådløst med den medfølgende bærbare Live-View-fjernkontrollen, RM-LVR1, som kan festes som en klokke på håndleddet. Med den kan du starte og stoppe opptak, vise opptak eller justere innstillinger, helt enkelt med én knapp som kan styres selv med store skihansker.

Action Cam leverer i tillegg bedre bildekvalitet en noensinne. Opptakene er skarpere og klarere takket være kameraets oppgraderte ZEISS Tessar® 170-graders vidvinkel objektiv, 18.9 megapiksel Exmor R CMOS-sensor og den kraftfulle nye BIONZ X-bildeprosessoren.

Som en annen nyhet kan Action Cam nå ta opptak i Full HD, med høy bit-rate-opptak i opptil 50 Mbps ved hjelp av det effektive nye XAVC S-videoformatet. Du vil se forskjellen med en utrolig bildekvalitet i hver bilderamme, selv ved rask panorering som ser uskarp ut på andre kameraer.

Den nye Interval Still Recording gir deg enda flere kreative muligheter. Kameraet skyter automatiske sekvenser av stillbilder på utvalgte intervaller mellom ett og 60 sekunder. Videre kan du spille av videosnuttene i sekvenser i en «time lapse»-stil når du dokumenterer lengre reiser. Kameraet kommer også med en hendig 'flip'-funksjon som inverterer opptakene hvis kameraet er montert sidelengs eller opp-ned på en hjelm eller et mikrofly.

En ekstra signallampe på toppen av kameraet gir en visuell bekreftelse på opptakets start/stop-status, og om kameraet er over eller under deg. Monteringsmulighetene er ytterligere forenklet med en ny stativadapter for enkel montering uten behov for å legge til en skjelettramme.

Nye Action Cam tilbyr også mangfoldige muligheter for seriøse filmskapere. Et utvalg av fargeinnstillinger gir den ekstra kreative fleksibiliteten når du skal redigere opptakene. Du kan ta opptak i nøytral bildekvalitet, eller krydre opptakene med «Vivid» som fremhever rike og kraftige farger for ekstra effekt. Og for profesjonelle filmskapere, kan Action Cam nå ta videoopptak med tidskoder, som hjelper til å synkronisere sekvensene når du redigerer scener fra flere kameraer. «User bit» er enda en ny funksjon som kan ta opp informasjon som dato/klokkeslett/opptaksnummer som vil være nyttig når du redigerer filmer hvor det har blitt brukt to eller flere kameraer.

NFC gjør at du problemfritt kan koble deg på Xperia og andre kompatible smarttelefoner og nettbrett med én enkel berøring. Du kan overføre opptak trådløst til din mobiltelefon for enkel deling, uten at du behøver å bekymre deg for ekstra minnekort eller tilkoblingskabler. NFC gjør det også mulig å sjekke kameravinkler direkte fra din smarttelefon ved å bruke appen PlayMemories Mobile.

Action Cam kommer med en oppdatering sommeren 2014, som gjør at du kan streame live video og dele dine opplevelser i sanntid. Kameraet kan helt trådløst sende live video til din smarttelefon eller på internett, slik at alle kan dele øyeblikket mens det faktisk skjer.

Et utvalg tilhør gir deg enda flere bruksmuligheter for Action Cam – uansett hvor du er og hva du driver med. Skaff deg HDR-AS100VB Bike Mount Kit eller HDR-AS100VM Wearable Mount Kit og du kan la eventyret begynne.

Pris og tilgjengelighet

Nye Action Cam HDR-AS100V fra Sony er tilgjengelig fra begynnelsen av april, og får følgende veiledende priser:

Produkt

Kit

Pris

HDR-AS100VR

Kit med live-view fjernkontroll

3 300 kroner

HDR-AS100VW

Kit med håndledd, og hjelmfeste

2 900 kroner

HDR-AS100VB

Kit med sykkel, og hjelmfeste

2 900 koner

Powered by Labrador CMS