Creative Sound Blaster X7 Limited Edition

Pressemelding fra Creative 22. januar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Creative avduker Sound Blaster® X7 Limited Edition

Perlehvit Sound Blaster X7 med kraftig adapter og utgangsimpedans for hodetelefonforsterker på imponerende 1 ohm avduket på CES 2015

Creative Technology Ltd avduket en Sound Blaster® X7 i begrenset opplag på CES 2015. Den funksjonsmettede Sound Blaster X7, som nylig fikk to priser på 2015 CES Innovations Awards, i klassene «Komponenter og tilbehør til hjemmelyd og -video» og «Maskinvare og komponenter til datamaskiner», er en  kraftig lydforsterker og ekstern USB DAC med ultrahøy oppløsning. Nå kommer den i en eksklusiv perlehvit farge, inkluderer en 144 W strømadapter som kan levere en effekt på inntil 100 W til passive høyttalere, samt at den har en veldig lav utgangsimpedans for hodetelefonforsterker på

1 ohm slik at den lett kan drive selv de mer følsomme øremonitorene (IEM-er) på markedet.

Sound Blaster X7, som ble vist frem på International CES 2015, er utviklet for å kunne kobles til en rekke spill- og underholdningssystemer som en førsteklasses ekstern Sound Blaster-lydløsning med imponerende 24-bit / 192 kHz høyoppløsnings 127 dB digital-til-analog-omformer (DAC) og en kraftig lydforsterker på 100 W. Den gir en overlegen, ren og tapsfri lydopplevelse for spilling, musikk og film, slik at kravene til selv de mest kresne lydentusiaster og spillere tilfredsstilles.

En lytteopplevelse i overlegen ultra-HD (høy oppløsning)

Strømadapteren på 144 W (24 V 6A) som følger med denne utgaven av Sound Blaster X7, nyttegjør seg av hele potensialet til den innebygde Texas Instruments TPA3116D2 Class-D-forsterkeren slik at det effektivt leveres inntil 100 W (2 x 50 W RMS @ 4) til passive bokhylle- og tårnhøyttalere, noe som gir brukeren en enda bedre lytteopplevelse i høy oppløsning. Sammen med Sound Blasters egenutviklede flerkjernes DSP, SB-Axx1-en og andre førsteklasses lydkomponenter for audiofile, slik som Burr-Brown PCM1794 127dB DAC, Nichicon «fint gull»-kondensator og hodetelefonforsterkeren Texas Instruments TPA6120A2, som støtter hodetelefoner med inntil 600, vil Sound Blaster X7 gi vesentlig bedre lyd, noe som gir deg en kraftig og overveldende spill- eller filmlydopplevelse. I tillegg får du en perfekt gjengivelse av hele spekteret av lyder fra musikkinnspillinger uten tap av detaljer.

Lineær frekvensrespons for øremonitorer (IEM-er) med lav impedans

Hvis en av IEM-ene med lavest merkeimpedans på markedet, Shure SE846 IEM med merkedata på 9 ohm på 1 kHz, brukes sammen med Sound Blaster X7 på en utgangsimpedans for hodetelefonforsterker på 1 ohm, oppnås en de mest lineære frekvensresponsene noensinne. Med en liten totalvariasjon på mellom +0,5 dB and -1,0 dB kan Sound Blaster X7 reprodusere lyd nesten eksakt. Når vi sammenligner den med en typisk hodetelefonforsterker som bruker den standard referansedesignen til hodetelefonforsterkerbrikken Texas Instruments TPA6120A2 med en utgangsimpedans på 10 ohm, ser vi fra grafen at frekvensresponsen er ikke-lineær med en betydelig variasjon på mellom +2,25 dB og -3,8 dB. Frekvensresponssvingningen viser en økning i lave frekvenser og tap av mellomtoner ved 5 kHz som resulterer i kolorering av lyd når den brukes med lav-impedans-IEM-er som Shure SE846.

«Sound Blaster X7 er den mest teknologisk avanserte Sound Blasteren vi noen gang har laget.  Vi har kombinert flere tiår av ekspertise på lyd med de beste av de beste komponentene for å lage den kraftigste høyoppløsningslyden for spill, musikk og film. Den originale svarte utgaven av Sound Blaster X7 har en utgangsimpedans for hodetelefonforsterker på 2.2 ohm, som er bra nok for de fleste IEM-ene på markedet. Nå har ingeniørene våre flyttet grensene litt til ved å lage hodetelefonforsterkerkretsen med en enda lavere utgangsimpedans på 1 ohm,» sier Long Chye Low, administrerende direktør for Sound Blaster. «Sound Blaster X7 i begrenset opplag passer til begge endene av hodetelefonmarkedet, fra de mest krevende studiohodetelefonene med høy impedans til de mest følsomme øremonitorene med lav impedans. Det er minimalt med forvrengning av lyden forårsaket av variasjon i frekvensrespons.»

Sound Blaster X7 ble demonstrert på standen til Creative på International CES 2015, som ble arrangert 6–9 januar 2015 i Las Vegas, Nevada.

Pris og tilgjengelighet

Den perlehvite utgaven av Creative Sound Blaster X7 med strømadapter på 144 W og utgangsimpedans for hodetelefonforsterker på 1 ohm selges for 499,99 EURO og er tilgjengelig fra slutten av januar 2015 fra nettbutikken på creative.com.

Den sorte Sound Blaster X7 med en strømadapter på 70 W selges for 3399 NOK og er nå tilgjengelig fra nettbutikken på creative.com.

Powered by Labrador CMS