FRA ULTRABÆRBAR TIL SPILLMASKIN

– Den ultrabærbare datamaskinen Razer Blade Stealth veier bare 1,25 kilo, og når den koples til Razer Core blir den en komplett spillmaskin.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Razers europeiske toppsjef, Marco Chillon, når fagbladet Elektronikkbransjen møter ham på CES-messen i Las Vegas.

– Dette er produktet for dem som ønsker å ha en liten og bærbar maskin, men som når de kommer hjem vil ha et fullverdig spilloppsett. Vi har gjort det svært enkelt, tilkoplingen skjer via én Thunderbolt 3.0-kabel, sier Chillon.

Prisene for Razer Blade Stealth er fra 1.000 til 1.600 USD. I Razer Core kan alle grafikkort fra AMD and Nvidia, som passer i en stasjonær maskin, plasseres.

Man får altså en ultrabærbar maskin, som gir en spillopplevelse man kjenner fra stasjonære datamaskiner

Chillon tror selskapet med den ultrabærbare maskinen vil skape baluba i PC-bransjen, med en svært aggressiv prisstrategi.

Mediakontakt Kevin Scarpati supplerer:

– Vi vil tilby høyere ytelse til en lavere pris, enn for eksempel Dell og Apple.

Razer Blade Stealth er allerede på tur ut i butikkene i USA, mens Razer Core kommer i løpet av første halvår.

Ultimat ultrabærbar

– Razer Blade Stealth er den ultimate ultrabærbare datamaskin. Den er 13,1 mm tynn, veier bare 1,25 kilo og berøringsskjermen er på 12,5 tommer. De rimeligste modellene har en QHD-skjerm på 2560 x 1440 punkter, mens de største har 4K ultra-HD med 3840 x 2160 punkter. SSD-diskene går fra 128 GB til 512 GB, prosessoren er en Intel Core i7, sier Scarpati til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvem kjøper disse?

– De som ønsker seg en premium datamaskin til en fornuftig pris, som når de kommer hjem via en Thunderbolt 3-kabel vil kople seg til vår Razer Core som inneholder grafikkort beregnet på spillere. Man får altså en ultrabærbar maskin, som gir en spillopplevelse man kjenner fra stasjonære datamaskiner. Razer Core har i tillegg blant annet skjermutganger, fire USB 3.0- og en Ethernet-inngang, og man kan ved å plugge den til via Thunderbolt 3.0 begynne å spille uten å måtte restarte maskinen. Razer Blade Stealth får dessuten strøm via denne kabelen, sier Scarpati.

Frem i skoa

Han sier Razer har store forventninger til lanseringen.

– Vi er tidlig ute med å bruke Thunderbolt 3.0, og dette er ingen proprietær løsning som begrenser bruken av Razer Core med fremtidige maskiner, sier Scarpati.

– Hvordan gjør Razer det i Norden?

– Vi ligger svært godt an. Kundene liker produktene våre, og vi er glade vi har så trofaste følgere der, sier Europa-sjef Marco Chillon.

– Snakker du om sluttkundene eller handelen?

– Om alle. Aurora-gruppen, som har vært vår distributør i nesten ti år, er blant dem vi har samarbeidet lengst med. De har en stor del av æren for hvordan vi har utviklet oss i markedet, sier Chillon.

– Hvordan håndterer Razer dagens konkurranse?

– Vi liker en rettferdig og god konkurranse, fordi det driver innovasjonene og holder oss fremme i skoene. Vi tror vi er konkurransedyktige, og bringer stadig nye og gode produkter på markedet, sier Chillon.

Powered by Labrador CMS