KODAK TILBAKE FRA FORTIDEN

50 år etter at det ble lansert for første gang, relanserer Kodak et Super 8-kamera.

Publisert Sist oppdatert

Super 8-filmen hadde sin storhetstid på slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet, før videoen kom for fullt. Men noen entusiaster har savnet fordelene de analoge Super 8-kameraene hadde, og fått Kodak til å sette i gang produksjonen igjen.

Analogt og digitalet

Kameraet er analogt med digitale finesser

– Flere store filmskapere, som for eksempel Quentin Tarantino, har vært pådrivere for at Kodak igjen tar frem Super 8-teknologien. Dette kameraet er analogt med digitale finesser, sier Nick Rangel fra Kodak.

En av fordelene med Super 8 fremfor digitalkamera, er ifølge ham at du slipper piksler i bildet. Samtidig skal brukeren få alle fordelene man har med et digitalt kamera. Kameraet skal enkelt kunne kobles til andre enheter via en av de mange utgangene. Dette gjør det ifølge Kodak enkelt å skape, dele og arkivere filmmaterialet.

– Kameraet er utstyrt med digital mikrofon. Det er en sann innovasjon for et Super 8-kamera. Lyden lagres på en SD-kort og kan lett bearbeides i etterkant, sier Rangel.

Best for kortfilm?

Som i gamle dager må filmen sendes inn for fremkalling. Det vil ta rundt 14 dager og koster i USA 70 dollar. Da får man i tillegg filmen også digitalisert, om man ønsker det. Ifølge Kodak vil det bli produsert to tusen enheter i første omgang, så ser de på etterspørselen videre.

– En filmrull gir deg muligheten til å filme i to og et halvt minutt, så det betyr at du må være selektiv. Kameraet egner seg godt til kortfilm, avslutter Rangel.

Powered by Labrador CMS