TEKNISK PÅ SYKKELEN

Garmin presenterte tre nyheter på årets CES-messe i Las Vegas, blant annet selskapets første brille som projiserer informasjon rett i synsfeltet ditt.

Publisert Sist oppdatert

Nå ligger nok en dings på ønskelisten til utstyrsglade sykkel-nordmenn. Garmins Varia Vision i kan kanskje enklest beskrives som Google Glass til syklisten, og projiserer all informasjon om turen din direkte til solbrillen eller brillen din.

Alt i synsfeltet

Varia Vision kommer i salg i Norge i løpet av mars

Den lette skjermen kan festes til hvilken som helst side av brillene dine, og sender informasjon rett fra din Garmin Edge-enhet. Du må altså allerede ha en Edge sykkelcomputer fra selskapet for at brillen skal virke.

Med Varia Vision får informasjon om hvor fort du sykler, tråkkfrekvens, puls, steg-for-steg navigasjon, varsel om biler som kommer bakfra, meldinger fra smarttelefonen din og mye mer, rett i synsfeltet. Du kan selv stille inn hvilken informasjon du ønsker skal vises, og skifte mellom visninger via et berøringsfelt på brillen. Dette skal virke også om du har hansker på. Selve brillen veier bare 28 gram og en innebygd sensor for omgivelseslys sikrer at data er enkle å lese, selv i direkte sollys. Det har en batteritid på åtte timer og en værbestandig design.

– Varia Vision kommer i salg i Norge i løpet av mars, og har en veiledende pris på 4.199 kroner, sier Mats Engelund Hellerud, nøkkelkundeansvarlig i Garmin Norge, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Ut på oppdrag

En annen nyhet er Garmin Tactix Bravo, en oppdatert versjon av selskapets Tactix GPS-klokke fra 2013. Klokken er inspirert av behovene til militært personell, og er beregnet for taktisk trening og utendørs navigasjon.

Tactix Bravo har spesialiserte taktiske funksjoner med kondisjonstrening og smartfunksjoner, og er bygd i robust design bygd. Skjermen med dobbelmodus støtter også bruk med nattbriller, har ikke-reflekterende DLC-belagte, sorte metalldeler og kurvet linse for å unngå refleksjoner.

Klokken er vanntett ned til 100 meter og har en batterilevetid på mellom 20 timer og tre uker, avhengig om du har på GPS og andre innstillinger. Den nye versjonen har også fått oppdaterte treningsfunksjoner, og måler tid, distanse, tempo og kaloriforbruk, i tillegg avanserte løpsdynamikk-funksjoner som skrittlengde, tid med bakkekontakt, fysiologiske målinger som terskelverdier puls/tempo, stressverdi og kondisjon/VO2 maks. Klokken kan i tillegg anvendes som fjernkontroll for å styre VIRB action-kamera fra håndleddet.

– Tactix Bravo er i salg nå, og vil koste rundt 7.200 kroner, sier Hellerud.

For de som ikke trenger funksjoner som en spesialsoldat kommer også Fenix 3 i tre nye modeller. Fenix 3 Sapphire HR kommer med kontinuerlig pulsmåling på håndleddet, Fenix 3 Sapphire Grå får nye stropper i både skinn og nylon, mens Fenix 3 Sapphire Titan er en ny premium-versjon hvor både rammen og rem er i titan. Alle klokkene i Fenix 3-serien vil også få en gratis oppdatering av programvaren, hvor det inkluderes nye aktivitetsprofiler for golf, roing og stående padling.

Powered by Labrador CMS