Netatmo Presence

Pressemelding fra Netatmo 5. januar 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Netatmo lanserer Presence – et smart utendørskamera som gjenkjenner mennesker, biler og dyr

Netatmo, et innovativt selskap som utvikler forbrukerelektronikk for en bedre og mer tilkoblet livsstil, lanserer nå Presence: et

utendørs sikkerhetskamera som gjenkjenner og varsler brukeren om mennesker, biler og dyr.

Presence analyserer i sanntid om noen lusker rundt huset, om en bil kjører inn i oppkjørselen eller om et dyr befinner seg i hagen. Kameraet forstår hva det ser og gir beskjed til brukeren dersom det oppdager noe i det overvåkede området.

Presence vant fire priser på den prestisjefulle prisutdelingen “2016 CES Innovations Awards” i følgende kategorier: “Smart Home”, “Digital Imaging”, “Tech For A Better World” og “Embedded Technologies”. For fjerde år på rad har Netatmo blitt hedret for sin suksess.

Presence gjør utendørs sikkerhet bedre

Presence er utstyrt med den banebrytende Smart-SightTMfunksjonen som bruker en ”Deep Learning”-algoritme for å oppdage

tilstedeværelsen av mennesker, biler og dyr. Kameraet gir brukeren umiddelbar beskjed om hva som skjer på utsiden av hjemmet, og informerer via smarte varsler som “Person oppdaget”, “Bil oppdaget” eller “Dyr oppdaget”.

Presence sier ifra dersom noe er galt på hytta og lar brukeren føle seg tryggere dersom det har skjedd tyveri eller annen kriminalitet i

nabolaget. Kameraet kan dessuten informere om pakkeleveranser på døren hvis ingen er hjemme for å motta den.

“Presence går langt forbi eksisterende utendørs sikkerhetsløsninger på markedet. Som det eneste forbrukerrettede sikkerhetskameraet som bruker en sofistikert “Deep Learning”-teknologi som Smart- SightTM, kan Presence presist analysere og varsle om hva som skjer utenfor huset. Dette er den beste løsningen til den raskt voksende etterspørselen etter smarte sikkerhetssystemer som kan brukes utendørs”, forklarer Fred Potter, grunnlegger og CEO i Netatmo.

Presence beskytter dag og natt

Diskrete opptak er mulig selv etter mørkets frembrudd med kameraets infrarøde nattsyn. I tillegg er Presence utstyrt med en smart, integrert flombelysning som gjør at kameraet kan gjøre opptak i sterke farger, selv midt på natten. Den smarte flombelysningen kan blant annet brukes til å oppdage og skremme vekk uønsket besøk, eller til å lyse opp oppkjørselen når det er mørkt.

Bli varslet om det som betyr noe

Opptak og varsler fra Presence kan tilpasses dine behov. Brukeren kan selv bestemme hva de skal bli varslet om, slik at kameraet kun gir beskjed når det er nødvendig.

Takket være Smart Zones-funksjonen kan brukeren også velge spesifikke soner hvor det gis beskjed om bevegelser, for eksempel rundt inngangspartiet eller garasjeporten. Presence sender da detaljerte varsler når noe skjer innenfor disse brukerdefinerte

områdene.

Datalagring som møter alles behov og respekterer personvernet

Alle funksjoner er inkludert i Presence: smarte varsler, Full HD videoopptak og lagring, samt en tidslinje med oversikt over hendelser. Presence lagrer opptak lokalt på et internt micro SD-kort og kan automatisk overføre bilder til en privat FTP-server. Lagringen er helt kostnadsfri.

Dataoverføring fra kameraet til brukerens smarttelefon sikres av en gjennomgående kryptering for å garantere det høyeste nivå av sikkerhet. I tillegg varsler Netatmos sikkerhetssystem brukeren umiddelbart dersom deres Presence-kamera blir lagt til på en ny enhet eller en ny IP-adresse som ikke har blitt godkjent.

Enkel “gjør det selv”-installasjon og god tilkobling

Det er enkelt å installere Presence: Kameraet erstatter kun en eksisterende utendørsbelysning. Brukeren kan på kort tid få gleden av et sofistikert sikkerhetskamera med smart belysning. Presence er utstyrt med Wi-Fi, og kobler seg til husets trådløse nettverk.

Kamera-appen er tilgjengelig på smarttelefoner, nettbrett, PC/Mac og på Apple Watch, og brukeren kan strømme video i sanntid for å se hva som skjer rundt huset. En tidslinje beskriver også tidligere hendelser og lar brukeren se tilbake på eldre opptak.

Presence, et imponerende utendørskamera med minimalistisk design

Presence er et Full HD utendørskamera som tar gode bilder, uansett lysforhold. Et 100 graders synsfelt og 20 meters deteksjonsområde sørger for at du får dekket store områder.

Presence er vanntett ved at kameraet er beskyttet opp mot en IP66-standard som gjør at det motstår sol, snø, regn og vind.

Utendørskameraet har en lekker og minimalistisk design i aluminium som gjør den tidløs og solid.

Lansert på CES

Presence vil bli presentert i Las Vegas på CES 2016 (Consumer Electronics Show) på følgende lokasjoner:

-­‐ CES Unveiled, Mandalay Bay på mandag 4. januar fra klokken 4 – 7.30PM lokal tid

-­‐ Pepcom’s Digital Experience, Mirage Hotel på tirsdag 5. januar fra klokken 7 – 10:30PM lokal tid

-­‐ CES 2016, Booth n° 73900, Tech West, Sands Expo, Level 2, Halls A-C, fra 6. – 9. januar

Tekniske spesifikasjoner

• “Deep learning”- algoritme oppdager mennesker, biler og dyr

• Integrert smart flombelysning

• 1080p Full HD-videoer

• 100 graders synsfelt

• Stort deteksjonsområde opp til 20m/65ft

• 4MP CMOS-sensor

• Zoom inn i videoen for å se alle detaljer

• Kraftfullt infrarødt nattsyn

• Inkludert micro SD-kort med mulighet til å ta back-up via FTP

• Gjennomgående kryptering

• Enkelt oppsett: erstatt eksisterende utendørsbelysning

• Wi-Fi-tilkobling

• Værtett design

Tilgjengelighet og kompatibilitet

Presence vil være tilgjengelig i tredje kvartal av 2016.

Presence App er kostnadsfri, og er kompatibel med iPhone med iOS8 og Android 4.3

og nyere. Presence web-App er også tilgjengelig for PC og Mac.

Powered by Labrador CMS