Philips andre Oled-TV, 55POS9002, kommer til Norge til sommeren. Foto: Philips

NY OLED FRA PHILIPS

Vi snakket med Philips under årets CES-messe, og fikk hint om store nyheter i mars. Nå er ventetiden over; en ny oled-TV er på vei fra selskapet.

Publisert

– Alle våre nyheter kommer i mars, hvor vi har en stor europeisk lansering. Men trendene er klare, vi ser det er mye snakk om store skjermer, og 65 tommer er segmentet som vokser mest. Og penetrasjonen av 4K-skjermer øker voldsomt, sier Henrik Kyhl, nordensjef i TP Vision, som selger Philips TV.

Nå er altså nyheten sluppet, Philips TV kommer med sin andre Oled-modell, 55POS9002 samt to nye LCD-TV-serier med 4K HDR.

Philips andre Oled

Den nye toppmodellen er en 55 tommer stor Oled-TV med de siste teknologiske framskrittene fra Philips. Den slanke TVen har blant annet fått den nyutviklede P5-prosessoren, som skal gi rundt 25 prosent mer prosessorkraft enn forrige generasjon og bedre fargegjengivelse.

4K-skjermen støtter HDR og gir en maks lysstyrke på 750 nits. TV-en støtter standardene HDR10 og HLG (Hybrid Log Gamma), men ikke Dolby Vision. Philips har også behold sin Ambilight-funksjon.

Trendene er klare, vi ser det er mye snakk om store skjermer, og 65 tommer er segmentet som vokser mest

– Ambilight er også en del av vårt DNA. Alle våre TVer blir designet i Europa, av vår sjefsdesigner som sitter i Amsterdam, sier Kyhl.

Nordensjef i TP Vision, Henrik Kyhl, foran Philips’ 8K prototype under årets CES-messe. Foto: Marte Ottemo

55POS9002 er ventet på det norske markedet et sted i juni eller juli, prisen er enda ikke kjent.

To nye serier

Philips kommer også med to nye LCD-serier.

– Her på CES hører du om Oled, Qled, S-led og Quantum Dot. Vi har stort sett paneler med alle disse teknologiene, differensiert på ulike modeller. Vi er ikke så opptatte av hvilken type paneler som brukes, men hvilken bildekvalitet de kan gi kundene våre, sier Kyhl.

Den nye Philips 7502-modellen blir flaggskipet i selskapets 7000-serie. Foto: Philips.

7000-serien har UHD-støtte, og får en ny flaggskipmodell, 7502, som kommer i 49, 55 og 65 tommer. Også denne får selskapets nye P5 bildeprosessor, samt et bredt fargespekter panel. 7502 støtter også Philips HDR Premium standard for både HDR10 og HLG innhold, og har tresidig Ambilight. TVen har fått en slank lydplanke bygd inn i kabinettet, som kombineres med en 45 watts forsterker. Alle de nye TVene i 7000-serien er drevet av Android Smart TV-system.

Philips har også fornyet sin 6400-serie, med den nye toppmodellen i klassen 6482. TVen kommer i 49 og 55 tommer, og har ifølge selskapet selv spesifikasjoner som vanligvis er forbeholdt modeller i høyere segmenter. Modellen har fått tresidig Ambilight og en høy lysstyrke med et bredt fargespekter panel, pluss 14-bits fargebehandling som gir Philips HDR Premium status.

Bildekvaliteten skal sikres med Philips’ Pixel Plus Ultra HD Engine med Micro Dimming Pro system, og TVen kommer også med en innebygd lydplanke.

Powered by Labrador CMS