Klipsch’ halvåpne hodetelefon Heritage HP-3 med hodetelefonforsterkeren i samme serie. Pris: 15.000,- og 7.000,- Foto: Stian Sønsteng

KLIPSCH HP-3 FØRER ARVEN VIDERE

Klipsch legger med sine Heritage-produkter vekt på føre arven videre fra grunnlegger Paul W. Klipsch, som i 1946 begynte å produsere høyttalere.

Publisert

Klipsch Group, Inc. er i dag en del av VOXX International Company, og på CES-messen i Las Vegas får vi et gjensyn med de halvåpne hodetelefonene Heritage HP-3. Denne ble også vist på CES i fjor, men kommer nå for salg.

Jill Escol i Klipsch Group Inc. med selskapets nye referansehøyttalere. Foto: Stian Sønsteng

Klokkene er delvis laget i tre, øreputer og hodebøylen er trukket i skinn.

Hos Klipsch legger man vekt på at HP-3 er lette å drive, i tråd med filosofien til Paul W. Klipsch, men de tilbyr også en hodetelefonforsterker med DA-konverter i samme serie. Denne koster 7.000 kroner, mens hodetelefonen koster 15.000 kroner.

Franck Blondel, visepresident for salg og markedsføring i Europa, Midtøsten og Afrika, med det kompakte multiromsystemet Heritage Wireless Three. Foto: Stian Sønsteng

HP-3 skal være bevegelige i alle retninger, og skal gi et jevnt og behagelig trykk mot øret. De er bygd som lukkede hodetelefoner, men er åpne i midten. Dette skal ifølge Klipsch gi en naturlig blanding av lyden fra kilden, og den fra omgivelsene.

Driverne er KG520, med 52 mm biodynamisk membran. Frekvensområdet er 5 Hz til 45 kHz, impedansen 25 ohm og følsomheten 98 dB (1mW). HP-3 kommer i eik, valnøtt og sort, og det følger med kabler i to lengder; 1,4 og 2,5 meter. Vekten er 440 gram.

Powered by Labrador CMS