Pete Ellis, global produktsjef for Omen-skjermer i HP, med selskapets nye spillskjerm i storformat, Omen X65. Foto: Stian Sønsteng
Pete Ellis, global produktsjef for Omen-skjermer i HP, med selskapets nye spillskjerm i storformat, Omen X65. Foto: Stian Sønsteng

BFGD PÅ 65 TOMMER

Nvidia lanserte på CES det de kaller Big Format Gaming Displays (BFGD), sammen med Asus, HP og Acer. HP kaller sin utgave Omen X65.

Publisert

– Omen X65 har Nvidia G-Sync. Den er på 65 tommer, med 120 Hz variabel oppdateringsfrekvens (variable refresh rate), noe som er svært sjeldent. Du vil ikke finne noen TV, selv ikke her på CES-messen, som har variabel oppdateringsfrekvens. De fleste TV-paneler er låst på 60 eller 120 Hz. Selv om du ser en TV der produsenten sier den har 480 Hz refresh eller motion smoothing, bruker de et panel på 60 eller 120 Hz, som de siden prosesserer bildet på, sier Pete Ellis til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han er global produktsjef for Omen-skjermer i HP.

Du vil ikke finne noen TV, selv ikke her på CES-messen, som har variabel oppdateringsfrekvens

– Hvilke kunder vil kjøpe denne?

– Dedikerte spillere, de som ønsker virkelig høy ytelse på skjermen, og har investert penger i grafikkortet sitt. Her på messen viser vi Omen X65 med et Nvidia Geforce GTX 1080 Ti, sier Ellis.

Den har Nvidia Shield, slik at man kan strømme innhold til den, og et direktebelyst LCD-panel med en lysstyrke på 1.000 nits.

Les om Asus' tilsvarende spillskjerm

– Hvor plasserer du en spillskjerm på 65 tommer?

– Kanskje i stua, eller der du spiller. Den er litt for stor til å spille på når du sitter like nær som til en vanlig monitor. En god avstand er kanskje halvannen meter, eller det dobbelte. Eller du kan sitte i sofaen sammen med andre, noe som kan gjøre spillingen til en sosial opplevelse.

Powered by Labrador CMS