Produktspesialist Emanuel Järnland i Asus foran Asus ROG Swift PG65. Foto: Stian Sønsteng

SPILLSKJERM PÅ 65 TOMMER

Hos Asus på CES er den største nyheten, bokstavelig talt, Asus ROG Swift PG65. Den skal, tross sine 65 tommer, være en fullverdig spillskjerm.

Publisert

– Dette er et samarbeid med Nvidia, og monitoren har deres G-Sync som jevner ut bildet. Den har 4K HDR og 120 Hz, sier produktspesialist Emanuel Järnland i Asus.

Nvidia lanserte på CES det de kaller Big Format Gaming Displays (BFGD), sammen med Asus, HP og Acer. Järnland tror noen vil bruke Asus’ versjon, ROG Swift PG65, på skrivebordet, tross størrelsen på 65 tommer.

– Et annet scenario er at de som allerede har en Asus ROG Swift-monitor på pulten, kjøper denne til stua og ser Netflix på den. Dessuten kan man selvsagt spille på den i stua med en håndkontroll, eller man kan bruke den sammen med trådløs mus og tastatur, sier Järnland til fagbladet Elektronikkbransjen.

I kabinettet XG Station Pro kan man kjøpe til et hvilket som helst grafikkort, opp til 2,5 tommer. Foto: Stian Sønsteng.

– Vil dette bli en konkurrent til ordinære TVer?

– Ja, men trolig ikke noe volumprodukt siden den blir dyr. Vi har ingen pris så langt, men en tilsvarende 27-tommer lander på rundt 25.000 kroner.

LCD-panelet er direktebelyst, med en lysstyrke på 1.000 nits.

– 120 bilder i sekunder, 120 Hz og en ultralav latency gir en spillopplevelse tilsvarende tradisjonelle G-Sync-monitorer – men på en 65 tommers skjerm.

XG Station Pro

– Vi snakker ikke om noen slank skjerm du henger på veggen?

– Den har et Vesa-feste, og kan henges på veggen. Årsaken til at den er tykkere enn vanlige TVer, er teknologien som er brukt. Med Nvidia Shield kan man strømme materiale til den. Grensesnittet er Android, med Google Assistant slik at du kan snakke til skjermen, og skaleringen av bildet skjer med Nvidias G-Sync, sier Järnland.

Les om HPs tilsvarende spillskjerm

– Ved bruk på skrivebordet; hvor langt unna sitter du når du spiller?

– Det er et godt spørsmål. Det kommer an på synet ditt, men også hva du spiller. Jeg personlig vil nok minst ha en meter, så dette skaper kanskje et nytt produkt for Ikea med dypere skrivebord, ler Järnland.

120 bilder i sekunder, 120 Hz og en ultralav latency gir en spillopplevelse tilsvarende tradisjonelle G-Sync-monitorer – men på en 65 tommers skjerm

En annen nyhet er XG Station Pro. Dette er et kabinett der man kan kjøpe til et hvilket som helst grafikkort, opp til 2,5 tommer.

– Den kan du kople til datamaskinen med en Thunderbolt 3-kabel. Her på CES viser vi den med en av våre kompakte Zenbook-maskiner, og da går man fra et enkelt integrert grafikkort opp til Nvidia Geforce GTX 1080 Ti. Dette er en smidig løsning for å få tilgang til veldig kraftig grafikkytelse med en tynn og liten bærbar datamaskin, sier Järnland.

– Hvem kjøper denne?

– De som kanskje ikke har plass til et stort spillhjørne hjemme. Personlig vil jeg ha en liten og bærbar datamaskin som jeg kan bruke til alt, også til spilling, og med denne løsningen kan jeg får en skikkelig en spillstasjon. Du kan også kople til en ekstern skjerm, eller du kan bruke skjermen på den bærbare datamaskinen. Pro-serien av XG Station kommer også til å henvende seg til profesjonelle brukere som ønsker diskret tilgang til grafikkapasitet av ypperste klasse, som grafikere, sier Järnland.

Maskenettverk

AiMesh er navnet på Asus’ løsning for å utvide en eksisterende ruter til et maskenettverk (mesh). Foto: Stian Sønsteng.

XG Station Pro kommer i handelen i løpet av første kvartal, og prisen er 4.500 kroner. Da kommer grafikkortet i tillegg.

AiMesh er navnet på Asus’ løsning for å utvide en eksisterende ruter til et maskenettverk (mesh).

– Per i dag støtter fire av våre rutere AiMesh. Har du en av disse, kan du i stedet for å investere i et helt nytt maskenettverk kjøpe til en av våre AiMesh-rutere, sier Järnland.

– Hva betyr Norden for Asus?

– Dette er et sterkt marked for oss. Dels fordi kjøpekraften er stor, men også fordi det er en stor interesse for teknologi generelt men også gaming spesielt. Til tross for at vi er en liten region i Europa, ligger vi høyt oppe på salgsstatistikkene til Asus.

– Derfor kommer produktene tidlig til Norden?

– Når det gjelder gaming har jeg aldri opplevd at vi ikke er blant de første som får nye produkter.

– Hva med merkekjennskapen?

– Den er veldig god for Asus, og etter hvert også for ROG som er vårt undermerke.

Powered by Labrador CMS