OrCam MyEye er et miniatyrkamera med en liten høyttaler. Denne er koblet til en liten datamaskin som legges i en lomme eller festes i et belte. Foto: OrCam

AI FOR SYNSHEMMEDE

Ved hjelp av kunstig intelligens lager OrCam smarte løsninger for blinde og synshemmede, og fungerer uten nett-tilkobling.

Publisert

Det er mye fokus på helse- og velferdsteknologi på CES, og blant utstillerne finner vi OrCam, som lager løsninger for blinde, svaksynte og folk med lesevansker.

Blant produktene finner vi OrCam MyEye, et miniatyrkamera med en liten høyttaler. Denne er koblet til en liten datamaskin som legges i en lomme eller festes i et belte. MyEye er designet med behovene til brukere som er blinde, synshemmede eller har lesevansker, og er ikke avhengig av ytterligere teknologi eller plattformer for å fungere.

All bruk av teknologien foregår offline, og man får dermed lest opp visuelle inntrykk i sanntid mens man samtidig sikrer personvern. Enheten har få knapper å forholde seg til og ingen skjerm.

Selskapet ga live demonstrasjoner av teknologien på sitt utstillingsområde. Foto: Marte Ottemo.

Det fungerer ved at du peker på en trykt eller digital tekst fra hvilken som helst flate, så leser kameraet diskret opp teksten slik at du kan høre det.

Teknologien aktiveres ved intuitive bevegelse som å se mot teksten eller peke på teksten med fingeren. OrCam MyEye er tilgjengelig på flere enn ti språk inkludert norsk, finsk, dansk, svensk, engelsk og tysk.

OrCams stand på CES-messen i Las Vegas var godt besøkt. Foto: Marte Ottemo.
OrCam MyEye fungerer ved at du peker på en trykt eller digital tekst fra hvilken som helst flate, så leser kameraet diskret opp teksten slik at du kan høre det. Foto: Orcam.
Powered by Labrador CMS