Sharp kommer med en 75-tommers mini-led til våren. Foto: Sharp

SHARP MED MINI-LED

Sharp satser hardt på mini-led, og lanserer på CES-messen i Las Vegas nye modeller i flere størrelser.

Publisert

Den nye flaggskipmodellen til Sharp har fått modellnavnet Aquos Xled, og vil være en global modell. Modellene kommer i forskjellige størrelser, og benytter bakbelyst mini-led og kvanteprikker (quantum dot).

På CES viste Sharp frem en 120-tommers skjerm i den nye serien Aquos Xled: Foto: Sharp

– På CES viser vi en prototype på 120 tommer, men i andre kvartal 2023 har vi en 75 tommer tilgjengelig for markedet, sier nordisk salgsdirektør Mac Berggren.

Mini-led-diodene er montert på baksiden av panelet. Sammenlignet med konvensjonell TV-led er antallet mini-led 88 ganger flere.

Det gir et mye bedre og klarere bilde, faktisk opptil seks ganger klarere bilde

Mac Berggren er ansvarlig for Sharps satsning i Norden. Foto: Stian Sønsteng

– Det gir et mye bedre og klarere bilde, faktisk opptil seks ganger klarere bilde, sier Berggren.

Sharp bruker AI-teknologi (kunstig intelligens) for å forbedre bildekvaliteten. Den nye serien TV-skjermer har også støtte Google Assistent, og leveres med to fjernkontroller. Dolby Atmos er standard, og Sharp har valgt å levere skjermene i Aquos-serien med innebygget Chromecast og blåtann.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2023, som ble distribuert uke 8. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS