JO STØRRE, DESS BEDRE

Johan Huss i TCL med flaggskipmodellen 115X955 MAX til rundt 300.000 kroner. Foto: Stian Sønsteng

– 65 tommer er blitt den nye folke-TVen, men å sitte bare tre meter fra vår 115-tommer vil av de fleste oppleves som en riktig god TV-opplevelse.

Publisert

Det sier Norden-sjef Johan Huss i TCL, når vi i januar møter ham på CES-messen i Las Vegas.

– Vår flaggskipmodell på 115 tommer med mini-led, 115X955 MAX, kommer i handelen i vår. Den vil ikke selge i enorme volumer, men viser hva vi er i stand til å gjøre, sier Huss til fagbladet Elektronikkbransjen.

Dette skal være verdens største mini-led-TV med kvanteprikker. Den har 5.000 nits lysstyrke og 20.000 lokale dimmesoner med 144Hz. Prisen i Norge ventes å bli rundt 300.000 kroner.

I motsetning til mange andre utstillere på CES, er det ikke på denne messen at TCL viser nyhetene først. Mye av det vi får se i Las Vegas, ble allerede vist i september på IFA-messen i Berlin.

Vi selger mye av de store TVene i Norden

 

Jumbo-TV

– Qled og mini-led er fokuset vårt, samt jumbo-TVer over 85 tommer, der vi også har modeller på 98 og opp til 115 tommer, sier Huss.

– Dere har snakket om det dere kaller jumbo-TVer et par års tid nå. Hvor mye selger dere av disse?

– Ganske mye. Hvis du ser på 75 til 98 tommer, står disse for over en firedel av omsetningen vår, noe som er ganske imponerende. Vi selger mye av de store TVene i Norden, sammenlignet med resten av Europa, sier Huss.

TCL viser på CES også sine spillskjermer. Foto: Stian Sønsteng

Han anslår at 65-tommer er den nye folke-TVen, og tror snittstørrelsen fortsatt vil øke.

– Hvis man har anledning til å sitt tre meter unna vår nye 115-tommer, vil de fleste oppleve at dette gir en god TV-opplevelse. Prisen er selvsagt en annen enn for en 65-tommer, sier Huss.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2024, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS