FRA 421 TIL 399 KJEDEBUTIKKER

Detaljkjedene Expert, Elkjøp, Lefdal, Siba, Soundgarden, Euronics og Coop Elektro har til sammen redusert antall butikker med 22 det siste året.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en rundspørring fagbladet Elektronikkbransjen har utført. Til sammen har de sju kjedene i dag 399 butikker og varehus i Norge. Nedgangen på 22 butikker er fra 1. juni 2011 til samme dato i år.

Størst nedgang hadde Expert, som 1. juni 2011 hadde 175 butikker, hvorav 64 kjedeeide. I år er antallet gått ned med ti, til 165 butikker. 61 av disse kjedeeide.

Euronics har 68 butikker i dag, på samme tid i fjor var antallet 74.

De minste har det vanskeligst

– De minste har det vanskeligst, men det finnes selvsagt hederlige unntak blant disse. Totalt har kjeden hatt en god utvikling, sier Euronics-sjef Kenneth Baltzersen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Fire færre Coop

Coop Elektro har i år 29 butikker, mot 33 i fjor.

– Vi har mistet to butikker, i Mosjøen og på Sortland. I tillegg har to butikker, i Lom og Vågå, valgt å bli omprofilert til Expert. Vi holder likevel omsetningen, da butikkene som er utvidet øker og tar igjen for de små vi har mistet, sier Roy Bjørnstad i Coop Elektro.

Elkjøp hadde 94 varehus i juni 2011. Etter at Elkjøp Åndalsnes i fjor ble lagt ned, er antallet 93. Siba har seks butikker i Norge, etter at de la ned avdelingen på Jessheim. Lefdal har 22 varehus, av disse er to franchise-butikker. Antallet er det samme som i juni 2011. Også Soundgarden har holdt seg stabilt, på 16 butikker.

Stiftelsen Elektronikkbransjen har registrert 731 butikker som medlem. Blant de 332 som ikke er med i én av de sju nevnte kjedene, er blant annet frittstående handlere, fotohandlere og enkelte mobilbutikker.

Powered by Labrador CMS