ELEKTROKRIG FOR MORGENFUGLER

Da Elkjøp åpnet nytt varehus i Flekkefjord 20. november, sørget Tveit Elektro for at det også var kø utenfor Expert-butikken deres.

Publisert Sist oppdatert

Både den nye Elkjøp og Expert i Flekkefjord kjørte lokketilbud som fikk morgenfugler til å stå i kø for å sikre seg noen godbiter.

– De første var her ti på halv syv, forteller folk i køen til den nye Elkjøp-forretningen på Sunde-siden i Flekkefjord.

Hos Expert i Brogaten var det også kø helt ut på fortauet. De ansatte på Tveit Elektro, som driver Expert, innrømmer at det er åpningsfesten for Elkjøp i Flekkefjord som gjorde at de stod ekstra tidlig opp og åpnet like tidlig som konkurrenten.

Netthandel som før har vært en trussel for oss blir nå en mulighet fordi kundene kan handle på nett og hente varene her

Elektrokrigen i Flekkefjord gav mange kunder ekstra gode kjøp før jul, og forhandlerne fremhever at det er kundene som vil tjene mest på at utvalget blir bedre og prisene presses.

Tjener også på nett

– Nå må dere smile skikkelig!

Kjedeleder Frank Rune Røvde i Elkjøp sikret seg bilde av varehussjef Bjørn Skarås og avdelingsleder Bernt Skarås da Elkjøp åpnet den nye butikken i Flekkefjord.

– Det er bra med konkurranse. Kundene tjener på det og det gjør at omsetningen av elektronikk i Flekkefjord øker. Jeg mener åpningen av Elkjøp er en stor dag for byen fordi det kan være et lokomotiv for å dra andre kjeder til Flekkefjord. Det er flere som lukter på mulighetene. Når de ser at Elkjøp satser her, så kan det åpne for flere, sier varehussjef Bjørn Skarås i Elkjøp til avisen Agder.

Skarås og hans personale har stått på i tre uker med ombygging og rigging for å få den nye butikken klar, og nå utvides både vareutvalg, åpningstider og antall ansatte.

– Vi går fra fire til 12 ansatte, så dette er en solid satsing. Netthandel som før har vært en trussel for oss blir nå en mulighet fordi kundene kan handle på nett og hente varene her, eller få dem kjørt hjem, og vi sitter igjen med gevinst også fra slike nettsalg, forklarer Skarås.

Tidligere Euronics

Han drev frem til fredag 31. oktober Euronics Flekkefjord, og hadde da vært med siden denne kjeden startet opp med utgangspunkt i Serviceringen.

– Etter hvert som du vokser, og det moderne menneskets krav med hensyn til netthandel og større utvalg øker, tok vi steget over i Elkjøp, sier Skarås.

Han innrømmer at marginene per vare har krympet inn de seneste årene.

– Prisene er presset, men jeg har fortsatt tro på at vi med godt personale som kan hjelpe kundene til å finne de rette produktene, så vil butikken her kunne vokse og utvikle seg. Vi har fått merke fordelene ved å være en del av Elkjøp-familien de seneste ukene, og vi merker det i dag. De har stilt opp for å rigge til, og vi har fått låne syv medarbeidere fra Klepp og tre fra Lyngdal til åpningen, forteller Skarås.

Kjedeleder Frank Rune Røvde for franchise i Elkjøp roser Bjørn Skarås og hans mannskap.

– Gode butikker koker ned til gode medarbeidere. Vi er svært fornøyd med gjengen her i Flekkefjord. Vi har 37 varehus vi eier selv, mens 60 butikker drives slik som her med en franchise-avtale der butikken eies og drives lokalt, men at de bruker vårt konsept, våre varer og systemer for logistikk og markedsføring, forklarer Røvde.

Mandal aktuelt

– En slik avtale er ideell for oss. Folk kjenner oss i det lokale markedet, samtidig som vi nå kan konkurrere med store byer på pris. Det gjør at hytteeierne fra Rogaland kan handler her i stedet for å ta med seg elektrovarer på tilhenger hjemmefra, smiler Skarås.

Han er opptatt av å beholde mer handel lokalt, og han tror nyetableringen kan være med å hjelpe med det. Kjedeleder Frank Rune Røvde er også godt fornøyd med at han nå har fått opp Elkjøp-skilt også i Flekkefjord.

– Flekkefjord var bokstavelig talt en av flekkene på kartet som vi ønsket å slippe til. Vi begynner å bli ganske landsdekkende, men Mandal er et av stedene vi også kunne tenke oss her på Sørlandet.

Powered by Labrador CMS