Svante Brodin (t. v.) og Magnus Olsson i Crafton Musik AB med to av modellene i den nye Ibanez AZ-serien. Foto: Stian Sønsteng

TIL NORGE FOR ØKT VOLUM

– Vi håper Crafton Musik AB ved å være her oppnår at kundene kommer inn i forretningene og etterspør våre produkter, sier Magnus Olsson.

Publisert

Det svenske selskapet har lenge vært representert i hjemlandet og i Danmark, og begynte for et par år siden satsingen på Norge.

– Vi arbeider for å få merkene våre inn i Norge, som er blitt et veldig viktig marked for oss. Hele bransjen er prispresset, så man må øke volumet for å bedre dekningsbidraget, sier Olsson til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi møter ham på salgsmessen under Larvik gitarfestival, der Crafton stiller med tre ansatte, samt Mike Smale fra D’Addario.

– Vi var her i fjor, og synes det var både nyttig og trivelig å være her, sier Olsson.

Crafton Musik AB har hovedkontor i Kungälv i Sverige, i overkant av 20 ansatte, og er representert i de tre skandinaviske landene. Det siste halvåret har de hatt en egen selger i Norge, Børre Arveng, som tidligere var hos Gulmoen og Engh AS.

Selskapet ble grunnlagt 1942, med egenproduksjon av strengeinstrumenter, blant annet brukt av Evert Taube. I 1965 ble de Ibanez’ første representant i Europa, og i 1974 tok de inn D'Addario. Begge disse merkene viser de på salgsmessen under Larvik gitarfestival.

Ibanez’ historie går tilbake til 1900, men de har siden 1987 hatt samme profil frem til i dag

– Ibanez og Tama er eid av det japanske selskapet Hoshino Gakki, og vi representerer begge. I tillegg har vi varemerker som Planet Waves, Promark, Evans, D'Addario, Meinl, Dimarzio og EMG, sier Olsson.

Shred-snubbar

Han sier Ibanez har en slags nystart i år, der de lanserer mange nye serier.

Tre av gitarene i Ibanez AZ-serien, med litt rundere kanter. Til høyre den klassiske RG652BG-NTF. Foto: Stian Sønsteng.

– Det har de senere årene blitt populært blant dyktige gitarister å ha superspesifiserte instrumenter, og vi har lansert noen slike i år, som er utrolig gode, men til en fornuftig pris, sier Olsson.

Han sier Ibanez på verdensbasis er den tredje største gitarprodusenten, etter Gibson og Fender.

– Hvem velger Ibanez fremfor for de to andre?

– Folk som vil ha så gode instrument man kan få, uten å få en image som mange forbinder med noe som er gammelt. Ibanez’ historie går tilbake til 1900, men de har siden 1987 hatt samme profil frem til i dag. De er foretrukket av mange heavy metal-gitarister, og snubbar som spiller riktig fort og driver med shredding. Ibanez brukes også av mange jazzgitarister, og er godt kjent for George Benson-modellene, sier Olsson.

Crafton Musik selger Ibanez-gitarer fra 2.000 til 80.000 kroner.

Når det gjelder D’Addario, trekker Olsson frem NYXL-strengene.

– D’Addario utviklet en ny type høykarbon-stål som ikke tøyer seg like mye, slik at stemmingen holder kanskje ti ganger lenger enn en vanlig streng. Nå er denne stålkjernen lansert i en akustisk versjon, i en streng som heter Nickel Bronze. Denne gir en helt annen karakter på lyden, som blir fyldigere og tar mer plass, sier Olsson.

Steve Vais signaturmodell fra Ibanez. Foto: Stian Sønsteng.
Powered by Labrador CMS