RAGER INNEN RADIO

Sangean-konsernet har fabrikker både i Taiwan og Kina, og lager rundt en million radioapparater i året både for eget merke og OEM-produksjon.

For ett år siden overtok Target United AS som norsk agent for Sangean etter Njål Hansson. Det svenske firmaet Moon Radio AB er generalagent for Sangean i Norden. Moons bedriftsutvikler Hasse Niva er ikke i tvil om argumentet for å selge Sangean i Norge:

– Det er Sangean-radioenes mottakergenskaper. Det er spesielt viktig i Norge. Sangeans strategi er for det første å lage gode radiomottakere, deretter ha god lyd og for det tredje vekt på god design, sier Niva.

– FM må bort

De fleste radioene fra Sangean er bærbare eller av type kjøkkenradioer. Dette gjelder også for de andre merkene fabrikken lager. På IFA viste fabrikanten at de nå satser stort på nettradioer.

– Det kommer kombinasjoner med WiFi, DAB og FM eller eventuelt bare digitalmottakere. Da kombinerer man de tre mest brukte sendestandardene for radio. Fabrikken lager også tunere uten forsterker og høyttaler for DAB, WiFi og FM. Dette er mottakere beregnet for tilkopling til musikkanlegg pluss bredbånd for WiFi-mottakernes del, sier Niva.

Nå synes Niva at det snart er på tide å slukke FM-nettene i de nordiske landene. Han legger vekt på at FM-systemet er fra 1950-tallet og at dette radiobåndet er overbelastet i de fleste land.

– DAB eller varianten DAB+ er framtiden, slik jeg ser det, spesielt fordi det har plass til mange radiokanaler på en og samme frekvens. FM må bort.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.8/2008

Les også:

Nytelse og trygghet

Folket kjenner Finlux

Powered by Labrador CMS