Dangaard fikk hederspris endrer navn til Brightpoint

– Da vi startet for ti år siden, var Nokia den første leverandøren vi fikk avtale med – så det er klart at dette er stas.

Det sier administrerende direktør Jan Gunnar Næss i Dangaard Brightpoint, som fra årsskiftet endrer navn til Brightpoint Norway AS.

Næss fikk årets hederspris under Nokia Awards, og i begrunnelsen het det:

– Vinneren har gjennom sin innsats over mange år bidratt til vekst og en økt forståelse i markedet for at service og tjenester er viktige faktorer for suksess i mobilmarkedet. Vinneren - og hans organisasjon - har samtidig bidratt til at Nokias brede produktspekter har vært tilgjengelig for det norske markedet.

– Dette er en honnør til hele organisasjonen, og det er veldig artig å få en slik pris, sier Næss.

Med nye amerikanske eiere i ryggen ser han lyst på fremtiden til selskapet, som de siste årene har solgt rundt 950.000 mobiltelefoner hvert år. På Bryn i Oslo vil fra årsskiftet 65 ansatte være samlet i Brightpoint Norway AS, av disse kommer ni fra tidligere Brightpoint.

– Selskapet blir det samme som før, men med amerikanske eiere. Det siste året har det svenske investeringsselskapet Nordic Capital eid oss. Det har allerede skjedd en integrering av organisasjonene i Norge, sier Næss.

Han sier at selskapet ved siden av å beholde og øke markedsandelen på mobiltelefoner, ønsker å øke innen verdiøkende tjenester og skreddersøm på telefoner.